Postcodebeleid bij Centrum Seksuele Gezondheid

Centrum Seksuele Gezondheid (CSG), onderdeel van GGD Hollands Noorden, gaat werken met een strenger beleid bij de aanvraag voor soa-testen. Ook inwoners die ouder zijn dan 25 jaar kunnen door het aangescherpte beleid niet automatisch meer terecht bij ons centrum voor soa-testen. De reden hiertoe is de grote vraag naar consulten en het oplopen van de wachttijden. Op deze manier kan het CSG zich blijven richten op de risicogroepen van onze eigen regio.

Voortaan is in het afsprakenformulier het invullen van de postcode verplicht. Zo weet de aanvrager direct of hij in aanmerking komt voor een afspraak bij GGD Hollands Noorden. Dit houdt in dat als je in een andere regio woont, we je vanaf nu verwijzen naar een GGD in jouw regio. Kun je niet bij de GGD in jouw postcodegebied terecht? Dan ga je naar de eigen huisarts of bij een commerciรซle instelling. Zie:ย Soa-thuistest | Soa Aids Nederland.

Ook zijn we genoodzaakt om ons te houden aan een strengere triage voor onze inwoners boven de 25 jaar. Het kan dus zijn dat we je naar je huisarts verwijzen.

Met deze maatregelen volgt het CSG andere GGD’en in de regio Noord-Holland die al langer met een postcodebeleid werken.

๐—ข๐—ป๐˜‡๐—ฒ ๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—ถ๐—ฐ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ฎ๐˜๐˜‚๐˜‚๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐˜„๐—ฒ๐—น๐—ธ๐—ผ๐—บ

โœ” Jongeren onder de 25 jaar
โœ” Mannen die seks hebben met mannen
โœ” Transgender personen
โœ” Sekswerkers
โœ” Slachtoffers van seksueel geweld

Meer informatie over Centrum Seksuele Gezondheid