Soa test

Heb je een waarschuwing van een van je sekspartners of heb je te maken (gehad) met seksueel geweld? Neem contact op met ons.

Voordat je een soa test doet, willen we graag dat je online het vragenformulier invult. Wij hebben deze gegevens nodig of je in aanmerking komt voor onze zorg. Hierbij baseren we ons op de landelijke richtlijnen van het RIVM.

Na het invullen van de vragenlijst wordt bepaald of je in aanmerking komt voor een afspraak. Het kan zijn dat je je afspraak online kunt inplannen of dat we je vragen om even telefonisch contact met ons op te nemen.

Het consult

Het consult vindt plaats met de verpleegkundige of een doktersassistente. Er wordt een inschatting gemaakt van het gelopen risico. Op basis hiervan krijg je één of meerdere onderzoeken. Bij lichamelijke klachten kan er een onderzoek worden aangeboden.

Als je niet in aanmerking komt voor een test bij het Centrum Seksuele Gezondheid, dan kun je een afspraak maken bij je huisarts of online een betrouwbare test kopen.

Let wel: een soa test is pas betrouwbaar minimaal 14 dagen na het laatste onbeschermde contact.

Uitslag opvragen

Als de uitslagen bekend zijn, krijg je bericht op jouw e-mailadres. Via de onderstaande button kun je ook jouw testuitslagen opvragen. Er wordt gebruik gemaakt van een 2 factor authenticatie. Je logt eerst in met de inloggegevens die je tijdens het consult heb gekregen. Daarna vul je de code in die je krijgt toegestuurd via het opgegeven mobiele nummer. Zo blijven de uitslagen 100% vertrouwelijk.