Soa-test

Ben je onder de 25 en heb je een waarschuwing gehad van een sekspartner(s) of heb je te maken (gehad) met seksuele geweld? Neem contact op met ons Centrum Seksuele Gezondheid.

Voordat je een soa-test doet, willen we graag dat je een online vragenformulier invult. Wij hebben deze gegevens nodig om te kijken of je in aanmerking komt voor onze zorg. Hierbij baseren we ons op de landelijke richtlijnen van het RIVM.

Na het invullen van de vragenlijst wordt bepaald of je in aanmerking komt voor een afspraak. Je kunt dan je afspraak meteen online inplannen of we vragen je even om telefonisch contact op te nemen.

Het consult

Het consult vindt plaats met de verpleegkundige of een doktersassistente. Omdat het privacy-gevoelige gesprekken zijn, vragen we jou om alleen naar de afspraak te komen. Als je begeleiding nodig hebt, laat ons dat dan vooraf weten.

Er wordt tijdens het consult een inschatting gemaakt van het gelopen risico. Op basis hiervan krijg je één of meerdere onderzoeken. Bij lichamelijke klachten kan er een onderzoek worden aangeboden.

Als je niet in aanmerking komt voor een test bij het Centrum Seksuele Gezondheid, dan kun je een afspraak maken bij je huisarts of online een betrouwbare test kopen.

Let wel: een soa-test is pas betrouwbaar minimaal 14 dagen na het laatste onbeschermde contact.

Uitslag opvragen

Als de uitslagen bekend zijn, krijg je bericht op jouw e-mailadres. Via de onderstaande button kun je ook jouw testuitslagen opvragen. Er wordt gebruik gemaakt van een 2 factor authenticatie. Je logt eerst in met de inloggegevens die je tijdens het consult heb gekregen. Daarna vul je de code in die je krijgt toegestuurd via het opgegeven mobiele nummer. Zo blijven de uitslagen 100% vertrouwelijk.