VoorZorg: extra begeleiding

Je bent zwanger van je eerste kind. Een bijzondere tijd, maar ook spannend. Zeker als je zelf veel hebt meegemaakt, je niet goed weet wat je allemaal moet regelen en/of je in een kwetsbare situatie zit. Bijvoorbeeld als er problemen zijn met geld of verslaving of met de (ex-)partner.

Het team van VoorZorg is er voor jou en geeft extra begeleiding tijdens en na je zwangerschap. Deze hulp is gratis. Onze jeugdverpleegkundigen weten alles over zwangerschap, de bevalling en wat er daarna gebeurt. Samen kijken we waarbij jij hulp kunt gebruiken. Zo kunnen jij en je baby een veilige start maken. VoorZorg kan je helpen tot je kind 2 jaar is.

Vaste verpleegkundige

De vaste verpleegkundige komt voor langere tijd bij jou thuis. Samen werken jullie aan een aantal onderwerpen, zoals:

  • een gezonde zwangerschap voor moeder en kind
  • de bevalling: hoe gaat dit? En wat is voor jou de beste plek?
  • de kraamtijd: samen regelen we de kraamhulp
  • veilige hechting met de baby
  • hoe ziet de toekomst eruit?
  • hoe combineer je een opleiding of werk met het moederschap?
Ledikant met speelse hanger erboven en nachtlampje op nachtkastje.

VoorZorg is extra zorg

VoorZorg biedt extra zorg naast de zorg die je van de verloskundige, de kraamverzorgende en het consultatiebureau krijgt. VoorZorg wordt georganiseerd door de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Hollands Noorden. Kun jij extra ondersteuning gebruiken? Geef dit aan bij je verloskundige of neem contact op via onderstaande button. De VoorZorg verpleegkundige neemt contact met je op voor een intake. Tijdens dit gesprek wordt gekeken of dit programma bij jou en de situatie past of dat er andere hulp nodig is.