Vaccinatieronde RVP voorjaar 2024 + webinar

Heb jij of heeft jouw kind een oproep ontvangen van het RIVM/GGD Hollands Noorden voor één van de volgende vaccinaties: Meningokokken ACWY of DTP/BMR? Je kunt vanaf nu je afspraak maken voor de vaccinatie waarvoor je bent uitgenodigd. Let op! Als je meerdere uitnodigingen hebt ontvangen voor verschillende vaccinaties, dan volstaat 1 afspraak. Als je dit tijdens de afspraak meldt, dan kunnen er 2 vaccinaties worden gegeven.

Kijken: webinar over het Rijksvaccinatieprogramma

Heeft je kind een oproep gehad voor een groepsvaccinatie en vind je het fijn om iets meer te weten over deze prikken? Kijk dan onze online bijeenkomst van 12 maart terug. Kinderarts Govert Brinkhorst en jeugdarts Florianne Bien geven uitleg over het Rijksvaccinatieprogramma en de verschillende infectieziekten.

Wat komt er onder meer aan bod?

Er worden 4 infectieziekten behandeld: mazelen, tetanus, hersenvliesontsteking en HPV. En verder:

  • Hoe werken vaccinaties?
  • Wat zit er in de vaccins?
  • Hoe gaan groepsvaccinaties in z’n werk?
  • Wat kun je doen als je kind het spannend vindt?

Meningokokken ACWY (14-jarigen) 

Jongeren geboren in 2006 tot en met 2010 én hiervoor zijn uitgenodigd. Klik hier om online een afspraak te maken voor vaccinatie bij jou in de buurt. 

DTP/BMR (9-jarigen) 

Alle jongeren geboren in 2015 en hiervoor zijn uitgenodigd. Ben je ouder, maar heb je deze prik nog niet gehad? Dan mag je natuurlijk ook een afspraak maken. Klik hier om online een afspraak te maken voor vaccinatie bij jou in de buurt.  

HPV

Voor de HPV-prik kun je terecht in het najaar van 2024. Vanaf begin september kun je hiervoor je afspraak maken.

HPV 18+

Ben je geboren in 2005 of ouder? Kijk hier waar en wanneer je terecht kunt. Je hebt geen afspraak nodig.