Spreekuur seksuele gezondheid 25+

Het Centrum Seksuele Gezondheid biedt aan inwoners van 25 jaar en ouder een seksuologisch spreekuur. Je kunt hier terecht als je problemen ervaart op het gebied van seksualiteit.

Close-up bezorgde vrouw met handen in elkaar.

Maak een afspraak met onze consulent seksuele gezondheid, als je hulp zoekt in één of meer van de volgende situaties.

  • Specifieke seksuele problemen bij mannen, zoals erectieverlies, vroegtijdige zaadlozing, vertraagde zaadlozing, verschil in verlangen, ervaren seksuele afhankelijkheid
  • Specifieke seksuele problemen bij vrouwen, zoals pijn tijdens vrijen, orgasmeproblemen, verminderd verlangen, vaginistisch reageren

Werkwijze

Het eerste gesprek bestaat uit een kennismaking waarbij de hulpvraag in kaart wordt gebracht. Dit gesprek is telefonisch, gratis en vrijblijvend. Tijdens de intake kijken we naar de oorzaak (of oorzaken). We proberen helder te krijgen welke factoren het probleem in stand houden.

De (maximaal) 4 vervolggesprekken vinden plaats op een locatie van GGD Hollands Noorden. De nadruk bij deze gesprekken met één van onze consulenten liggen op het bieden van informatie, adviezen en praktische oefeningen. Is de problematiek ingewikkelder of is er een langer behandeltraject nodig, dan kan de consulent je doorverwijzen naar bijvoorbeeld een seksuoloog NVVS en/of een andere professional.

Tarief

Een consult van 45 minuten kost € 40,-. Deze hulp wordt niet vergoed via de basiszorgverzekering of aanvullende verzekering.