Vaccinatieronde voorjaar 2024

Heb jij of heeft jouw kind een oproep ontvangen van het RIVM/GGD Hollands Noorden voor één van de volgende vaccinaties: Meningokokken ACWY, HPV, of DTP/BMR? Maak dan hieronder je afspraak voor de vaccinatie waarvoor je bent uitgenodigd.

Heb je vragen over de verschillende ziektes en vaccinaties?

Op 12 maart organiseren wij een gratis online bijeenkomst ‘Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen: Waarom vaccineren en waartegen?’ Tijdens de bijeenkomst kun je zelf ook vragen stellen via de chat! Aanmelden kan hier. Je kunt ook mailen naar rvp@ggdhn.nl 

Let op de onderstaande punten

  • Locatie Alkmaar is niet rolstoeltoegankelijk.
  • Deze ronde hebben wij een pilot met avondopenstelling op de locaties Alkmaar, Opmeer, Hoorn en Tuitjenhorn.

Meningokokken ACWY (14-jarigen) 

Jongeren geboren in 2006 tot en met 2010 én hiervoor zijn uitgenodigd. Klik hier om online een afspraak te maken voor vaccinatie bij jou in de buurt. 

DTP/BMR (9-jarigen) 

Alle jongeren geboren in 2015 en hiervoor zijn uitgenodigd. Ben je ouder, maar heb je deze prik nog niet gehad? Dan mag je natuurlijk ook een afspraak maken. Klik hier om online een afspraak te maken voor vaccinatie bij jou in de buurt.  

HPV

Jongens en meisjes geboren tussen 2006 en 2014 die de serie nog niet hebben afgemaakt of nu starten. Klik hier om online een afspraak te maken voor vaccinatie bij jou in de buurt.

HPV18+ en meer informatie

  • Ben je 18 jaar of ouder en heb je al 1 HPV vaccinatie gehad? Klik hier om te kijken waar je terecht kunt voor je tweede prik.
  • Voor meer informatie over de vaccinaties zelf: zie Rijksvaccinatieprogramma.  
  • Heb je geen uitnodiging ontvangen en denk je wel voor één van deze vaccinaties in aanmerking  
    te komen of heb je een andere vraag over het maken van een afspraak? Stuur een e-mail
  • Heeft je kind deze vaccinatie(s) gemist in het najaar van 2023? Dan krijg je opnieuw een uitnodiging.
  • Wil je je kind (8-10 jaar) voorbereiden op de prik en prikangst voorkomen? Bekijk dan (samen) onze tips én de animatievideo.

Social media JeugdgezondheidszorgNHN

Volg de Jeugdgezondheidszorg NHN op Instagram en/of Facebook voor betrouwbare en laagdrempelige informatie over groei, ontwikkeling en opvoeden van je kind (-9 maanden-18 jaar).