Gezondheidsonderzoek 5-6 jaar

Tot nu toe ging je met je kind naar het consultatiebureau voor de verschillende lichamelijke onderzoeken, de Rijksvaccinaties en om al je vragen te stellen aan onze deskundigen. We willen, ook nu hij ouder is, graag weten hoe het met hem gaat.  

Als je kind 5-6 jaar oud is, wordt hij gezien door de doktersassistent die langskomt op de basisschool. Dit gezondheidsonderzoek gaat over de lichamelijke ontwikkeling, gezondheid, gedrag en opvoeding. 

Meisje knuffelt met grote teddybeer.

Vóór het onderzoek ontvang je 2 vragenlijsten op je huisadres. Deze kun je invullen en meenemen naar de afspraak. De vragenlijsten worden bewaard in het digitale dossier van je kind, zodat de jeugdarts ze kan inzien.

De doktersassistente doet een gehoor- en ogentest. Ook worden lengte en gewicht opgemeten. Het kan zijn dat het Jeugdgezondheidszorg team contact met je opneemt naar aanleiding van dit onderzoek. Heb jij zelf vragen over de ontwikkeling en gezondheid van je kind? We beantwoorden deze graag. Je kunt ook een aanvullend gesprek aanvragen als je hieraan behoefte hebt. 

Privacy & toestemming

Vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig om met de privacy van jou en je kind. Uitleg hierover vind je in onze privacyverklaring. Hier lees je ook wat je kunt doen als je geen toestemming geeft voor gezondheidsonderzoeken.