Huisbezoek in de zwangerschap

De eerste 1.000 dagen zijn extra belangrijk voor de rest van het leven van jouw kind. Vanuit Kansrijke Start geven we hulp en steun bij jouw vragen over je zwangerschap, bevalling en geboorte van je kind. Zoals het huisbezoek tijdens de zwangerschap, ook wel prenataal huisbezoek genoemd.

Persoonlijk gesprek thuis

Tijdens je zwangerschap heb je een verloskundige en na de bevalling de kraamverzorgende. Soms heb je vragen waarbij zij je niet kunnen helpen. Dan kan de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau je helpen. Je kunt je aanmelden voor een huisbezoek in de zwangerschap. Dit noemen we ook een prenataal huisbezoek: een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek bij jou thuis. Je partner kan hier gewoon bij zijn. Je kijkt samen hoe het met jou en je gezin gaat. Hoe je je kunt voorbereiden op de komst van je baby. De jeugdverpleegkundige luistert naar je, geeft informatie en adviezen en kan extra hulp regelen als dat nodig is. 

Aanmelden

Je kunt je voor het prenataal huisbezoek tijdens je zwangerschap gratis aanmelden via je verloskundige of onderstaande button.