Prenataal huisbezoek

Iedere (aanstaande) ouder wil het beste voor zijn kind(eren). En ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1.000 dagen van een kind, voor, tijdens en na de geboorte, zijn heel belangrijk voor een goede start. Het kan lichamelijke en mentale problemen op latere leeftijd voorkomen.

GGD Hollands Noorden ondersteunt gezinnen en/of kinderen in een kwetsbare situatie. De Jeugdgezondheidszorg heeft hiervoor verschillende mogelijkheden.

Persoonlijk gesprek thuis

In je zwangerschap bezoek je de verloskundige en na de bevalling is de kraamverzorgende je vraagbaak. Soms zijn er vragen waar zij je niet bij kunnen helpen. Bijvoorbeeld als je in een kwetsbare situatie zit, om wat voor reden dan ook. De jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau is er voor jou. Je kunt je aanmelden voor een persoonlijk en vertrouwd gesprek. Zij belt je voor een afspraak om bij je thuis langs te komen. Fijn in je eigen omgeving en eventueel met een vertrouwd persoon erbij, zoals je partner of je moeder. De zorg van de verloskundige en kraamzorg gaat natuurlijk gewoon door.

Vrouw met handen om zwangere buik.

Tijdens het huisbezoek kijk je met de jeugdverpleegkundige hoe het met jou en je gezin gaat. Je kunt je vragen en zorgen delen. De jeugdverpleegkundige luistert naar je, stelt vragen en kan je informatie en adviezen geven. Als er extra hulp nodig is, dan kan ze jou ook helpen.

Aanmelden

Je kunt je voor dit prenatale huisbezoek kosteloos aanmelden via je verloskundige of via de onderstaande button.