5x goed voorbereid op reis

Najaarsreisje gepland? Goed idee! Maar je wilt natuurlijk wel weten of er nog coronabeperkingen zijn in het land van bestemming. Of dat er vaccinaties nodig zijn om je te beschermen tegen infectieziekten. Check de 5 goed-voorbereid-op-reis-tips. En maak je afspraak voor ons Reizigersspreekuur. We geven je graag advies en kunnen meteen de vaccinaties zetten.

  1. Vaccinaties: check hier of je ze nodig hebt voor het land dat jij wilt bezoeken. Ook voor landen rond de Middellandse Zee, zoals Egypte, Turkije en Marokko adviseert de GGD vaccinaties. In landen zoals Oostenrijk, Kroatie, Duitsland kunnen teken TBE overbrengen. Dit kan een ernstige ziekte veroorzaken. Een vaccinatie beschermt.
  2. Corona-informatie voor jouw vakantieland. Informatie over reizen en corona, inreisbeperkingen, testbeleid, de rood, geel, oranje labels voor landen kun je allemaal vinden op de website van de Rijksoverheid.
  3. App GGDreistmee: zet hem op je telefoon. Handige tips over het voorkomen van muggensteken, rabies, diarree en wat je moet doen als er wel wat is voorgevallen. Gratis beschikbaar voor Apple of voor Android, met veel handige gezondheidstips. 
  4. Reisapp van het Ministerie Buitenlandse Zaken en Douane. Weet wat je wel of niet mee terug mag nemen over de grens en weet wat je moet doen of wie je moet bellen wanneer er iets in het buitenland niet gaat zoals je had verwacht of als je in de problemen komt.
  5. Reisapotheek en documenten. Wat neem je mee op reis? Download de checklist.