Mijn gezonde leefomgeving

De omgeving waarin je leeft, kan invloed hebben op jouw gezondheid. Bijvoorbeeld door ongedierte. Of vocht en schimmel in huis. Of overlast door lawaai of stank. Op GGD Leefomgeving staat informatie over de invloed van jouw omgeving (het milieu) op jouw gezondheid.

Beestjes

Allerlei beestjes kunnen niet alleen overlast geven, maar ook zorgen voor gezondheidsproblemen. Hoe houd je ze buiten de deur en van je lichaam?

Planten

De natuur: we willen niet zonder. Toch kunnen bepaalde planten, bloemen en bomen last of bijwerkingen voor de gezondheid veroorzaken.

​​​​Gezond in huis

Je brengt vaak de meeste tijd in je eigen huis door. Voor je gezondheid is het goed om aandacht te geven aan je directe leefomgeving. Denk aan goed luchten (ventileren) en isoleren van je huis.  

​​​​Geluid

Van hoge tot lage tonen. Van jonge tot oude(re) mensen. Geluid kan op verschillende manieren zorgen voor gezondheidsproblemen.

Lucht

Schone lucht is belangrijk voor de gezondheid. Want lucht is overal en je ademt het de hele dag in. Hoe kun je het beste omgaan met luchtvervuiling, roet en (hout)rook?

Omgeving

Bodemvervuiling, hitte, veebedrijven, en straling kunnen een risico vormen voor je gezondheid. 

Schadelijke stoffen

Stoffen zijn er overal om ons heen. Sommige ervan kom je dagelijks tegen, maar vormen een risico voor je gezondheid.