U bevindt zich hier

Alles over afspraken

Moet je jezelf laten testen op soa?

Ben je benieuwd of je jezelf moet testen op soa? Heb je (nog) geen klachten? Wacht sowieso 14 dagen na onbeschermd seksueel contact, voordat je een afspraakverzoek indient. Krijg advies via de chat van SOA AIDS Nederland. Krijg je het advies om je te laten testen bij de GGD? Dien dan een afspraakverzoek in.

Is er sprake geweest van seksueel geweld? Neem dan contact op via 088-01 00 540.

Kom je in aanmerking voor een soa-test?

Heb je een verhoogd risico om een soa op te lopen? Dan kun je je gratis en anoniem laten testen bij ons. Bekijk of u in aanmerking komt.

Kom je niet in aanmerking. Wat nu?

Kom je niet in aanmerking voor een kosteloos soa-spreekuur bij onze GGD? Ga dan naar jouw huisarts voor een soa-onderzoek of bekijk via de chat van SOA AIDS Nederland waar je een betrouwbare thuisafnametest kunt aanschaffen.

Hoe maak je een afspraak?

Kom je in aanmerking voor het soa-spreekuur? Neem dan telefonisch contact op via 088-01 00 540. Neem op werkdagen tussen 10.00-11.30 uur en tussen 15.00-16.30 uur contact op.

Het online aanvragen van een soa-consult betekent niet automatisch dat je in aanmerking komt voor een test. Het kan zijn dat je na een zorgvuldige intake alsnog naar de huisarts wordt verwezen. 

Het indienen van een afspraakverzoek wordt vervangen door de telefonische aanvraag. Mocht een medewerker vragen om het online formulier in te vullen dan kan dat via deze route.

Hoe zeg je jouw afspraak af?

Heb je een afspraak gemaakt en wil je die afzeggen? Stuur ons een e-mail: seksuelegezondheid@ggdhn.nl. Heb je een afspraak gemaakt maar wil je deze verplaatsen? Neem dan telefonisch contact met ons op via 088-01 00 540 keuze 2 op werkdagen van 10.00 uur tot 11.30 uur en van 15.00 uur tot 16.30 uur.

Waar vind je de uitslag van de soa-test?

De uitslag van het soa-onderzoek is meestal na 1 week bekend. Heb jij een bericht ontvangen dat je jouw uitslag kunt bekijken? Vraag dan jouw uitslag op.

Hoe maak je een afspraak voor PrEP-zorg?

Neem telefonisch contact op als je interesse hebt in PrEP-zorg en begeleiding via GGD Hollands Noorden. Wij stellen aan de hand van jouw persoonlijke situatie vast of je in aanmerking komt voor de zorg. Wij zijn te bereiken tussen 10.00-11.30 uur en tussen 15.00-16.30 uur. Neem contact op via 088-01 00 540 (keuze 2).

Mag je iemand meenemen naar de afspraak?

Je mag iemand meenemen, maar de afspraak in de spreekkamer met de verpleegkundige vindt plaats onder vier ogen. Ook kinderen mogen niet mee in de spreekkamer. 

Zijn er kosten aan de afspraak verbonden?

Nee, het soa-consult is gratis. 

Welke gegevens zijn nodig om een afspraak te maken?

Bij het online maken van een afspraak wordt gevraagd naar een achternaam en adresgegevens. De reden daarvoor is dat we zeker willen weten dat alle afspraken die iemand bij ons maakt bij het juiste dossier gevoegd worden en niet per ongeluk bij iemand anders. Ook zijn deze gegevens nodig als we je verwijzen naar een specialist of als we een recept uitschrijven waarmee je naar een apotheek moet. 

We sturen je een e-mail met een bevestiging van je afspraak bij ons. Vlak voor je geplande afspraak krijg je een sms als herinnering toegestuurd. Als je uitslagen voor je klaar staan op een afgeschermde persoonlijke pagina krijg je ook een mail van ons. Als je inlogt om de uitslag te bekijken krijg je een sms met een eenmalig wachtwoord.

Hoe wordt jouw privacy beschermd?

Bij de polikliniek seksuele gezondheid van GGD Hollands Noorden is vertrouwelijkheid erg belangrijk. 

Hiermee bedoelen we dat:

  • Je geen ID-bewijs hoeft te laten zien.
  • We afgenomen materiaal onder een code naar het laboratorium sturen.
  • Uitslagen van het soa-onderzoek alleen door jou zelf kunnen worden opgevraagd.
  • Andere hulpverleners, zoals bijvoorbeeld de huisarts, niet zonder jouw toestemming geïnformeerd worden.
  • Verzekeringsmaatschappijen krijgen geen informatie van ons.
  •  Personeel van de afdeling een geheimhoudingsplicht heeft.

 Hoe er met jouw gegevens wordt omgegaan is opgenomen in een privacyreglement