U bevindt zich hier

Reizigersspreekuur en corona

Bij het reizigersspreekuur kan geen afspraak gemaakt worden voor een coronavaccinatie.


Waar je op moet letten als je een afspraak bij ons hebt:

  • Kom zoveel mogelijk alleen op jouw afspraak.
  • Blijf thuis als je één van de klachten hebt zoals vermeld op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19.
  • Er zijn geen gegevens beschikbaar over toediening van een coronavaccin tegelijk met een ander vaccin. Om bij klachten onderscheid te kunnen maken tussen bijwerkingen van het COVID-19-vaccin of een ander vaccin wordt geadviseerd minimaal 7 dagen aan te houden tussen een COVID-19-vaccin en andere vaccinaties.

Alles over het vaccinatiespreekuur

Wat doet de GGD?

Ga je een reis maken naar een (sub)tropisch land of een land in Oost-Europa, dan is het belangrijk om vooraf maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen op reis te voorkomen.

We adviseren om ongeveer 6-8 weken voor vertrek langs te komen voor advies en vaccinatie, maar ook als die termijn korter is (bijvoorbeeld bij een last-minute reis) heeft het zin om langs te komen. In de meeste gevallen heb je aan één consult genoeg, dat wil zeggen dat je tijdens het consult direct alle nodige vaccinaties toegediend krijgt. Van bepaalde vaccinaties heb je er meer dan één nodig en dan kan het nodig zijn dat je een week of een maand later terug moet komen voor een herhalingsvaccinatie.

De GGD help je bij een goede voorbereiding van de buitenlandse vakantie of reis. Van elk gebied weet de GGD precies wat er de gezondheidsrisico's zijn en welke voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Door de samenwerking met het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) hebben we continu de meest actuele informatie.

Meteen online een afspraak maken

 

Afspraak maken

Een afspraak maken voor ons reizigersspreekuur:

 

Locaties

  • Alkmaar (Hertog Aalbrechtweg 5, naast station Alkmaar Noord) 
    Let op: dus niet op hoofdlocatie
  • Den Helder (Bernhardplein 76F, 1 etage bij het consultatiebureau)
  • Hoorn (Maelsonstraat 11, tegenover het Horizoncollege)
  • Schagen (Zuiderweg 25, 1e etage, boven de apotheek)

Kosten en vergoedingen

Aan het bezoek van het vaccinatiespreekuur bij de GGD zijn kosten verbonden: consultkosten (per persoon) en kosten per toegediend vaccin. De kosten per vaccin verschillen; zie prijslijst 2021.
Let op: u kunt alleen met PIN betalen.

Naar prijslijst 2021

Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van preventieve vaccinaties. Bij het afrekenen ontvangt u een gespecificeerde factuur van de bij u toegediende vaccins. Deze factuur kunt u naar uw ziektekostenverzekeraar opsturen om de gemaakte kosten te declareren.

 

Vaccinaties op maat

Vaccinaties op maat zijn vaccinaties die niet door de overheid worden aangeboden. Wil je op eigen kosten toch de vaccinatie zetten? Neem dan telefonisch contact op 088-01 00 530.

Wij bieden de volgende vaccinaties op maat aan:

Werking en bijwerkingen van vaccinaties
Hoe werkt een inenting? Filmpje van het RIVM

 

Staat je vraag er niet tussen?

Neem op werkdagen tussen 08.30-16.30 uur contact op via 088-01 00 530 of stel je vraag via onderstaand formulier.