Opvoedondersteuning

Opvoedspreekuren/cursussen, de laagdrempeligheid van onze opvoedadviseurs 

Met vragen over opvoeding naar GGD Hollands Noorden?  Dat is zeker mogelijk. Opvoeden is leuk, maar kan voor ouders op sommige momenten ook een uitdaging zijn. Opvoeders kunnen met vragen en twijfels zitten, maar zoeken soms gewoon een bevestiging dat ze het goed doen. Natuurlijk biedt internet veel informatie en kunt u als professional in het onderwijs en de kinderopvang opvoeders goed begeleiden bij de dagelijks vragen over opvoeden en opgroeien. Maar soms zijn vragen of situaties net wat ingewikkelder en complexer.  

Opvoedadviseurs 

De opvoedadviseurs van GGD Hollands Noorden kunnen opvoeders hierbij ondersteunen. Attendeer opvoeders op de spreekuren van de opvoedadviseur in uw gemeente. De spreekuren zijn kosteloos en afspraken worden in overleg met de opvoeders gepland.  

Heeft u als professional het gevoel dat opvoeders het leuker vinden om met andere opvoeders informatie uit te wisselen? Misschien is een workshop/cursus iets voor hen of wilt u een lezing/workshop over een bepaald onderwerp organiseren op uw locatie. Al deze mogelijkheden kunt u bespreken met de opvoedadviseur van uw gemeente.    

Contact 

Voor contact met de opvoedadviseur kunt u bellen naar 088 - 01 00 555.   
Meer informatie over het opvoedspreekuur vindt u op onze website.  
Wilt u meer informatie over het aanbod groepsvoorlichting? Neem een kijkje op onze website

Opvoedblogs 

Sinds 2018 plaatst GGD Hollands Noorden iedere maand een opvoedblog op onze website. De onderwerpen lopen uiteen; zo zijn er al blogs geplaatst over het op vakantie gaan met pubers, het opvoeden tijdens de vakantie, voor het eerst naar school gaan, huiswerk maken, lentekriebels, verliefd zijn en grenzen stellen en decemberstress. Het team opvoedbloggers bestaat uit jeugdverpleegkundigen en een opvoedadviseur. Kortom, veel expertise. Middels de opvoedblogs hopen wij om op een andere manier ook dichtbij onze opvoeders te staan. Lijkt het je leuk om zelf onze blogs te lezen en om jullie opvoeders te attenderen op de blogs? Neem een kijkje op onze website. De blogs worden ook geplaatst op onze Facebookpagina.