Opvoedondersteuning

Opvoedspreekuren/cursussen, de laagdrempeligheid van onze opvoedadviseurs 


Met vragen over opvoeding naar GGD HN?   

Dat is zeker mogelijk. Opvoeden is leuk, maar kan voor ouders op sommige momenten ook een uitdaging zijn. Ouders kunnen met vragen en twijfels zitten, maar zoeken soms gewoon een bevestiging dat ze het goed doen. Natuurlijk biedt internet veel informatie en kunt u als professional in het onderwijs en de kinderopvang ouders goed begeleiden bij de dagelijks vragen over opvoeden en opgroeien.  

Maar soms zijn vragen of situaties net wat ingewikkelder en complexer. De opvoedadviseurs van GGD HN kunnen ouders hierbij ondersteunen. Attendeer ouders op de spreekuren van de opvoedadviseur in uw gemeente. De spreekuren zijn kosteloos en afspraken worden in overleg met de ouders gepland. Heeft u als professional het gevoel dat ouders het leuker vinden om met andere ouders uit te wisselen? Misschien is een workshop/cursus iets voor hen of wilt u een lezing/workshop over een bepaald onderwerp organiseren op uw locatie. Al deze mogelijkheden kunt u bespreken met de opvoedadviseur van uw gemeente.    

Voor contact met de opvoedadviseur kunt u bellen naar 088 - 01 00 555.   

Meer informatie over het opvoedspreekuur vindt u op onze website.  

Wilt u meer informatie over het aanbod groepsvoorlichting? Neem een kijkje op onze website

Opvoedblogs 

Sinds 2018 plaatst GGD HN iedere maand een opvoedblog op de website. De onderwerpen lopen uiteen; zo zijn er al blogs geplaatst over het op vakantie gaan met pubers, het opvoeden tijdens de vakantie, voor het eerst naar school gaan, lentekriebels, verliefd zijn en grenzen stellen en decemberstress. Het team opvoedbloggers bestaat uit jeugdverpleegkundigen, een jeugdarts, een opvoedadviseur en een orthopedagoog. Mooi gevarieerd en veel expertise. Middels de opvoedblogs hopen wij om op een andere manier ook dichtbij onze opvoeders te staan. Lijkt het u leuk om zelf onze blogs te lezen en om ouders te attenderen op de blogs? Neem een kijkje op onze website. De blogs worden ook geplaatst op onze Facebookpagina.    

Positief Opvoeden 

GGD HN werkt met de opvoedmethode Positief Opvoeden, ook wel Triple P genoemd. Al onze jeugdverpleegkundigen en opvoedadviseurs spreken, net als veel andere hulpverleners die met opvoeders werken, één ‘opvoedtaal’. Op een laagdrempelige manier ondersteunen wij ouders die vragen hebben over de opvoeding. Hiervoor heeft Positief Opvoeden mooi materiaal beschikbaar. Zo zijn er korte opvoedartikelen met onderwerpen als monsters in de nacht, luiers weg, instructies geven. Wij proberen dichtbij onze opvoeders te staan en te ondersteunen waar gewenst en nodig. Daarom heeft GGD HN sinds kort enkele opvoedartikelen vertaald in het Arabisch, Pools, Farsi en Tigrinya. Heb je als (voor)school interesse in deze opvoedartikelen? Stuur een mail naar Vanessa Wenners, vwenners@ggdhn.nl.