U bevindt zich hier

Kortdurende Video-hometraining, ook op (voor)scholen!

Video-hometraining (VHT) is een vorm van hulp aan gezinnen met opvoedingsvragen. Met behulp van de videobeelden wordt het contact tussen opvoeders en kinderen (van 0-19 jaar) in de dagelijkse gezinssituatie op eenvoudige wijze vastgelegd. Positieve communicatie tussen de verschillende gezinsleden staat bij VHT centraal. VHT kan soms voorkomen dat er ernstige problemen in een gezin ontstaan.  

Wanneer VHT?

VHT kan ingezet worden bij kinderen die:

- een moeilijke start hebben gehad;

- veel huilen;

- moeilijk eten of slapen;

- slecht luisteren, koppig, erg dwars of agressief zijn;

- veel ruzie thuis maken met hun broers/zussen;

- verlegen zijn en/of weinig zelfvertrouwen hebben.  

VHT ook voor (voor)scholen?

Onze Video-hometrainers hebben ook ervaring met het aanbieden van VHT op kinderdagverblijven en de naschoolse opvang. VHT op (voor)schoolse voorzieningen kan ingezet worden als pedagogische medewerkers extra steun willen ontvangen bij het bevorderen van het (positief) contact bij een kind.Om de privacy goed te waarborgen en de opvoeders van het betreffende kind goed bij het proces te betrekken geldt er een aparte procedure voor VHT op (voor)scholen.  

Meer informatie?

Informatie en de folder over VHT vindt u hier. Wilt u meer informatie over hoe de aanmeldprocedure verloopt of sparren of VHT recht doet aan de vraag van een kind, dan kunt u contact opnemen met de coördinator kortdurende Video-hometraining van de GGD Hollands Noorden, Vanessa Wenners (vwenners@ggdhn.nl, of 0224 720 727).