U bevindt zich hier

Wanneer testen op COVID-19?

Laatste bewerking op 1 februari 2021. Deze informatie kan achterhaald zijn. De links in de artikelen verwijzen altijd naar meest actuele informatie van de Rijksoverheid.


De testcapaciteit is ruim op orde. Iedereen kan zich aanmelden voor een test bij de GGD-teststraat. De uitslag volgt binnen 24 tot 48 uur. De geteste persoon moet thuisblijven tot de testuitslag bekend en negatief is.

Zowel leerlingen als medewerkers krijgen het dringende advies zich te laten testen bij milde klachten. Ook kunnen zij zich laten testen op dag 5 van de quarantaine of op dag 5 na terugkeer uit het buitenland. Als een medewerker onmisbaar is op dat moment, kan hij of zij met voorrang getest worden.

GGD Hollands Noorden gebruikt bij kinderen dezelfde onderzoeksmethode als bij volwassenen met een staafje in de neus en keel. Dit is de meest betrouwbare testmethode.

GGD Hollands Noorden maakt op dit moment alleen gebruik van PCR-testen. We bieden geen sneltesten aan. De uitslag van een sneltest is minder betrouwbaar. Een sneltest is daarom niet in alle situaties geschikt.