Jeugdgezondheidszorg tijdens de COVID-pandemie

Laatste bewerking op 1 februari 2021. Deze informatie kan achterhaald zijn. De links in de artikelen verwijzen altijd naar meest actuele informatie van de Rijksoverheid.


De afspraken bij Jeugdgezondheidszorg gaan gewoon door, ook voor de oudere kinderen. Onze Jeugdgezondheidszorg en de opvoedadviseurs zijn bereikbaar voor professionals, ouders en kinderen.

De Jeugdgezondheidszorg is een laagdrempelige vraagbaak voor ondersteuning en advisering rondom opvoeden, opgroeien en welbevinden van jeugdigen van 0-18 jaar en hun opvoeders. De Jeugdgezondheidszorg kan indien nodig doorverwijzen.

Maak je je zorgen, heb je vragen of wil je overleggen rondom een specifieke casus? Bel GGD Hollands Noorden afdeling Jeugdgezondheidszorg via 088–01 00 550 of kijk op www.ggdhollandsnoorden.nl voor meer informatie. We helpen je graag!

Voor jongeren met vragen of zorgen over gezondheid, lichaam, relaties of gevoelens? Attendeer ze dan ook op de chatmogelijkheden voor jongeren via JouwGGD.

Ook dit jaar geeft de jeugdgezondheidszorg weer de reguliere vaccinaties. Dit gaat op afspraak. Vanaf februari is het mogelijk om na ontvangst van een uitnodiging online een afspraak te maken voor:

  • de Meningokokvaccinatie voor jongeren die dit jaar 14 jaar worden;
  • de HPV voor meisjes die dit jaar 13 jaar worden.