U bevindt zich hier

Hygiëne seksbedrijven

In seksbedrijven is het risico op overdracht van een infectieziekte relatief groot. Sekswerkers lopen gezondheidsrisico's en ook de bezoekers van onder andere bordelen, prostitutieramen, parenclubs en seksbioscopen lopen risico's op seksueel overdraagbare aandoeningen. Om de gezondheidsrisico's te beperken worden voorzorgsmaatregelen genomen om het risico op infectieziekten te verkleinen. De maatregelen, zoals beschermingsmiddelen voor veilig vrijen en een schone en veilige werkomgeving, zijn terug te vinden in de hygiënerichtlijnen voor seksbedrijven en sekswerkers.

Inspectie seksbedrijven

Alle gemeenten geven vergunningen voor seksbedrijven af. Een goede hygiëne is één van de vergunningsvoorwaarden. In sommige gemeenten controleert GGD Hollands Noorden het seksbedrijf op hygiëne.
De inspecties vinden overdag, op afspraak plaats op grond van een plaatselijke verordening van de gemeente. Inspectie door de GGD is alleen gericht op het naleven van de hygiënerichtlijnen. Aan de hand van de inspectie wordt een rapport opgesteld en verstuurd naar de gemeente en het seksbedrijf. Op basis van het rapport besluit de gemeente de vergunning te verstrekken, weigeren of in te trekken. In een aantal gemeenten betalen de seksbedrijven de inspectie zelf.

Tarieven seksinrichtingen 2020 per 1 september 2020

Reguliere inspectie (tegen uurtarief)

€ 111,36

Niet reguliere inspectie (tegen uurtarief)

€ 111.36

Contact
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze inspecteur, mevrouw Kramer, via 06-83 88 96 61 of jkramer@ggdhn.nl.