U bevindt zich hier

Gezondheid en veiligheid bij publieksevenementen

Bij evenementen zijn vaak voorzieningen van tijdelijke aard aanwezig, zoals toiletten, waterpunten, EHBO-post en gas- en stroomvoorzieningen. Ook spelen bijvoorbeeld de weersomstandigheden en de aard van het evenement een rol. Deze kunnen het risico op letsel en/of de overdracht van infectieziekten vergroten.

Ben je van plan een evenement te organiseren en/of wil je weten aan welke regels en voorschriften een evenement moet voldoen?
GGD Hollands Noorden, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en de aangesloten gemeenten hebben expertise en informatie gebundeld.
Lees hier informatie over wet- en regelgeving, richtlijnen en waar je nog meer aan moet denken wanneer je een evenement wilt organiseren. En vergeet natuurlijk niet een vergunning aan te vragen bij je gemeente.

Inspectie bij publieksevenementen

De hygiënerichtlijn voor evementen is onderdeel van de door de gemeente verleende vergunning en zijn bindend. De GGD voert steekproefsgewijs hygiëne-onderzoeken uit tijdens evenementen. Van het onderzoek wordt een rapport opgesteld dat verstrekt wordt aan de desbetreffende gemeente en de organisatie van het evenement.

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met onze hygiëne-adviseurs van de afdeling Inspectie en Hygiëne: