Jeugdgezondheidszorg tijdens de COVID-pandemie

Laatste bewerking op 1 februari 2021. Deze informatie kan achterhaald zijn. De links in de artikelen verwijzen altijd naar meest actuele informatie van de Rijksoverheid.


Afspraken bij de Jeugdgezondheidszorg gaan gewoon door, ook voor de oudere kinderen. Onze Jeugdgezondheidszorg en de opvoedadviseurs zijn bereikbaar voor professionals, ouders en kinderen.

De Jeugdgezondheidszorg is een laagdrempelige vraagbaak voor ondersteuning en advisering rondom opvoeden, opgroeien en welbevinden van jeugdigen van 0-18 jaar en hun opvoeders. De Jeugdgezondheidszorg kan indien nodig ook doorverwijzen.

Maak je je zorgen, heb je vragen of wil je overleggen rondom een specifieke casus? Bel GGD Hollands Noorden afdeling Jeugdgezondheidszorg via 088-01 00 550 of kijk op ggdhollandsnoorden.nl voor meer informatie. We helpen je graag!

GroeiGids-app
Via de GroeiGids-app kunnen ouders met jonge kinderen chatten met één van onze JGZ-professionals. Ook geeft de app tips en adviezen en informatie over groei en ontwikkeling van kinderen tot 18 jaar. Je kunt de app gratis downloaden via de App Store of Play Store.

Reguliere vaccinaties
Ook dit jaar geeft de Jeugdgezondheidszorg  weer de reguliere vaccinaties. Dit gaat op afspraak. Vanaf april is het mogelijk om na ontvangst van een uitnodiging online een afspraak te maken voor BMR/DTP voor kinderen die dit jaar 9 jaar worden.