U bevindt zich hier

Melden calamiteit of geweldsincident bij Wmo-voorziening

Vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning bieden gemeenten hulp aan inwoners die ondersteuning nodig hebben. Die hulp kan vorm krijgen in een wmo-voorziening. De GGD houdt toezicht op deze voorzieningen en doet onderzoek naar onverwachte en onbedoelde gebeurtenissen met Wmo-voorzieningen, met ernstige schade voor een cliënt als gevolg. Deze taak wordt uitgevoerd door toezichthouders van de GGD voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest.

Meld calamiteit of geweldsincident
Gebeurt er iets onverwachts of onbedoeld met een Wmo-voorziening met ernstige schade voor de cliënt als gevolg, dan moeten aanbieders melden bij de GGD. Meld calamiteiten en geweldsincidenten zo spoedig mogelijk, maar binnen drie dagen, via onderstaand formulier of tijdens kantooruren via 088-01 00 537. 

Na een melding
De toezichthouder van de GGD neemt binnen drie werkdagen contact met de melder op. Als de melding niet van de aanbieder komt, kan de toezichthouder ook contact opnemen met de aanbieder met het verzoek om binnen drie werkdagen een formele melding te doen. De melding wordt geregistreerd en er wordt informatie ingewonnen bij betrokken partijen. De toezichthouder biedt de aanbieder de mogelijkheid om binnen zes weken een onderzoekrapport aan te leveren. Het onderzoek wordt door de toezichthouder beoordeeld en de gemeente wordt geadviseerd over vervolg en maatregelen.

 

Meld calamiteit of geweldsincident

Vælg dato