Vaccinatie tegen meningokokken voor jongeren

Vaccinatie tegen meningokokkenziekte voor jongeren; klik hier.

Op JouwGGD.nl kunnen jongeren chatten met een jeugdarts over dit onderwerp.

 

Aandacht voor meningokokkenziekte

Vanaf 1 mei 2018 krijgen alle baby's van 14 maanden een vaccinatie aangeboden die beschermt tegen meningokokken typen A, C, W en Y. 

Mensen die niet in aanmerking komen voor de vaccinatie Men ACWY, maar wel gevaccineerd willen worden tegen meningokokkenziekte kunnen digitaal een afspraak maken. Aan deze vaccinatie zijn kosten verbonden.

Op de website van het RIVM staan vragen en antwoorden over de meningokokkenziekte algemeen en vaccinatie tegen de meningokokkenziekte.

Meer informatie?
Heeft u nog andere vragen of wilt u meer informatie: dan kunt u terecht bij de jeugdarts en jeugdverpleegkundige van de Jeugdgezondheidzorg. U kunt uw vraag stellen tijdens een consult. Bellen of e-mailen kan ook! Tel.: 088-01 00 550 (op werkdagen van 08.30-16.30 uur), e-mail: rvp@ggdhn.nl

Zie ook Vaccinaties voor meer informatie over het Rijksvaccinatieprogramma.

Meningokokken B-vaccinatie
De meningokokken B-vaccinatie valt niet onder het Rijksvaccinatieprogramma. Voor vragen over de meningokokken B-vaccinatie zie de website van het RIVM. Heeft u nog vragen of wilt u toch een meningokokken B-vaccinatie? Neemt u dan contact op met onze afdeling Reizigersadvisering 088-0100530.

Wat is meningokokkenziekte? (Youtube)