U bevindt zich hier

Nieuw! '22 weken prik' (maternale kinkhoestvaccinatie)

Vanaf 16 december 2019 kunnen zwangere vrouwen die op dat moment 22 weken of langer zwanger zijn, gevaccineerd worden tegen kinkhoest. De vaccinatie is gratis. GGD HN heeft de opdracht gekregen om de '22 weken prik' te verstrekken. Voor de vaccinatiedata en locaties zie het overzicht hiernaast. 
Informatiebijeenkomst
Voorafgaand aan de vaccinatie wordt een informatiebijeenkomst gehouden. Wij geven dan informatie over de vaccinatie en tevens is er gelegenheid om vragen stellen. Het is niet verplicht om deze informatiebijeenkomst bij te wonen.
Vragen
Vragen over de '22 weken prik'? Stuur dan een e-mail naar rvp@ggdhn.nl of bel tijdens kantooruren naar 088-01 00 550.

Oproepschema Rijksvaccinatieprogramma NHN 2019

Najaar 2019

In het najaar vinden de groepsvaccinaties plaats voor de HPV 2-vaccinatie en tevens voor jongeren die een vacinatie DTP en BMR, HPV en/of Meningokokken ACWY gemist hebben.

Vaccinatieschema DTP en BMR
Vaccinatieschema HPV november en december
Vaccinatieschema Meningokokken ACWY

Neem altijd je vaccinatiekaart + je identiteitsbewijs mee! 

 

'22 weken prik' (maternale kinkhoestvaccinatie)

Vaccinatieschema '22 weken prik' (maternale kinkhoestvaccinatie) + Intakeformulier (Neem deze ingevuld mee naar de vaccinatie + identiteitsbewijs!)

De Bijwerkingen van Vaccins - Hoe Hoog is het Risico?

Het Rijksvaccinatieprogramma

In Nederland vinden we het belangrijk dat kinderen een gezonde start in het leven krijgen. Vaccinaties tegen besmettelijke infectieziekten horen daarbij. Daarom hoeven ouders niet te betalen voor de vaccinaties. Omdat vaccineren voor de meeste ouders vanzelfsprekend is, is er geen verplichting om te vaccineren in Nederland. Het is vrijwillig. Het programma wordt georganiseerd door de Rijksoverheid, daarom heet het Rijksvaccinatieprogramma. Nederland is daarin niet uniek, alle landen in de wereld kennen een vergelijkbaar vaccinatieprogramma.

Lees hier meer over: