U bevindt zich hier

Oproepschema Rijksvaccinatieprogramma NHN 2019

DTP, BMR en HPV

De vaccinaties voor de 9-jarigen (DTP en BMR) en de 12-/13-jarige meisjes (HPV) vinden in maart en april plaats. Zie onderstaande overzichten voor data en locaties. 

Tijdens de groepsvaccinaties DTP, BMR en HPV wordt niet gevaccineerd tegen meningokokken ACWY. Het vaccin is dan niet beschikbaar.

 

Meningokokken ACWY

  • Jongeren geboren in 2001 en 2002, en in de periode tussen 1-1-2004 en 1-5-2004 krijgen eind februari een uitnodiging voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte ACWY. Zie onderstaand overzicht voor data en locaties.
    Meningokokkken ACWY Noord-Holland-Noord.  Kun je niet op genoemde data? Zie dan Schema mei/juni Meningokokken ACWY.
  • Jongeren geboren in 2003 en 2005 zullen in mei en juni gevaccineerd worden. Zij kunnen niet vervroegd gevaccineerd worden en ontvangen eind april de uitnodiging en vaccinatiekaart.

Tijdens de groepsvaccinaties meningokokken ACWY wordt niet gevaccineerd tegen DTP, BMR en HPV. De vaccins zijn dan niet beschikbaar.

 

Vaccinatie(s) gemist?
In het najaar vinden de groepsvaccinaties plaats voor de HPV 2 vaccinatie en tevens voor jongeren die een vaccinatie DTP en BMR, HPV en/of Meningokokken ACWY gemist hebben.
 

Neem altijd je vaccinatiekaart + je identiteitsbewijs mee! 

 

Het Rijksvaccinatieprogramma

In Nederland vinden we het belangrijk dat kinderen een gezonde start in het leven krijgen. Vaccinaties tegen besmettelijke infectieziekten horen daarbij. Daarom hoeven ouders niet te betalen voor de vaccinaties. Omdat vaccineren voor de meeste ouders vanzelfsprekend is, is er geen verplichting om te vaccineren in Nederland. Het is vrijwillig. Het programma wordt georganiseerd door de Rijksoverheid, daarom heet het Rijksvaccinatieprogramma. Nederland is daarin niet uniek, alle landen in de wereld kennen een vergelijkbaar vaccinatieprogramma.

Lees hier meer over: