U bevindt zich hier

Oproepschema Rijksvaccinatieprogramma NHN 2019

DTP, BMR en HPV

De vaccinaties voor de 9-jarigen (DTP en BMR) en de 12-/13-jarige meisjes (HPV) hebben in maart, april en mei plaatsgevonden. 

Meningokokken ACWY

  • Jongeren geboren in 2001 en 2002, en in de periode tussen 1-1-2004 en 1-5-2004 hebben eind februari een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte ACWY in maart. Kon je in maart niet? Dan heb je begin mei een uitnodiging ontvangen om alsnog de kans te krijgen gevaccineerd te worden op de groepsvaccinaties in mei en juni. 
  • Jongeren geboren in 2003 en 2005 zijn in mei en juni gevaccineerd. Zij ontvingen eind april-begin mei een uitnodiging voor de groepsvaccinaties in mei/juni. 

Voor alle groepsvaccinaties Meningokokken ACWY geldt: het zijn grootschalige bijeenkomsten, probeer zoveel mogelijk met de fiets of het OV te komen i.v.m. te verwachten parkeerdrukte. En voor je gevaccineerd kunt worden, wordt je gevraagd je linker bovenarm tot op de schouder bloot te maken; het is handig om hiervoor passende kleding te dragen (t-shirt korte mouw bijvoorbeeld).

Vaccinatie(s) gemist?
In het najaar vinden de groepsvaccinaties plaats voor de HPV 2 vaccinatie en tevens voor jongeren die een vaccinatie DTP en BMR, HPV en/of Meningokokken ACWY gemist hebben.
Planning najaar 2019 groepsvaccinaties:  DTP/BMR, Meningokokken ACWY en HPV.  

Neem altijd je vaccinatiekaart + je identiteitsbewijs mee! 

De Bijwerkingen van Vaccins - Hoe Hoog is het Risico?

Het Rijksvaccinatieprogramma

In Nederland vinden we het belangrijk dat kinderen een gezonde start in het leven krijgen. Vaccinaties tegen besmettelijke infectieziekten horen daarbij. Daarom hoeven ouders niet te betalen voor de vaccinaties. Omdat vaccineren voor de meeste ouders vanzelfsprekend is, is er geen verplichting om te vaccineren in Nederland. Het is vrijwillig. Het programma wordt georganiseerd door de Rijksoverheid, daarom heet het Rijksvaccinatieprogramma. Nederland is daarin niet uniek, alle landen in de wereld kennen een vergelijkbaar vaccinatieprogramma.

Lees hier meer over: