Hoera! Wij gaan bloggen over opvoeden

Welkom bij de allereerste opvoedblog van GGD Hollands Noorden! Het idee om te starten met bloggen kwam niet eens zo lang geleden. Mijn collega Danielle en ik dachten na hoe wij meer opvoeders konden bereiken. En hoe wij op een andere manier over de opvoeding konden praten. Omdat ik van schrijven houd, dacht ik meteen aan het schrijven van blogs. Blogs zijn lekker luchtig en zijn ook wel een beetje ‘in’. Ik gooide het in de groep en gelukkig was ook Danielle enthousiast. Maar we hadden meer collega’s nodig! Dus plaatsten wij een oproep richting onze Jeugdgezondheidszorg collega’s en eerlijk gezegd gebeurde wat wij graag wilden. Binnen een week hadden wij een leuke club bloggers bij elkaar.

Waar gaan we over bloggen en hoe vaak?
En nu is het zover! Dit is de eerste blog. Nog niet over de inhoud, maar wél om te vertellen wat wij allemaal gaan doen. De komende maanden plaatsen wij aan het begin van de maand een nieuwe blog. Iedere keer over een ander onderwerp. We zullen bloggen voor jullie over wat wij ‘meemaken’ met jullie. Maar veel van ons zijn ook moeder of tante. Ook daarover gaan wij bloggen. Praten over de opvoeding is niet altijd gemakkelijk. Dat begrijpen wij. Maar wij zijn er ook om te helpen. Als opvoeders dat wensen natuurlijk. En wij hopen om via de opvoedblogs het iets gemakkelijker te maken om te praten over soms lastige opvoedsituaties. Driftbuien bij peuters? Hoe zit dat nou met die mobiele telefoons en hoe lang mag mijn kind erop? Hoe geef ik mijn kind wat meer zelfvertrouwen? Wat als mijn kind gepest wordt? Ook hierover zullen wij bloggen. Iedere keer een ander onderwerp en wij houden rekening met alle leeftijden van jullie kinderen. De ene keer schrijven wij voor opvoeders met peuters, de andere keer voor opvoeders met pubers. Lekker gevarieerd dus.

Heb jullie vragen over onze blogs? Stel ze gerust!
Of willen jullie graag dat wij bloggen over een bepaald onderwerp? Jullie mogen ons altijd mailen of reageren op de blogs: ons mailadres is bloggers@ggdhn.nl. Want vragen staat vrij en onze opvoedbloggers weten veel over de opvoeding! Sterker nog, het is onderdeel van ons werk.

Wie zitten er in ons opvoedblogteam?
In ons team opvoedbloggers zitten jeugdverpleegkundigen, een jeugdarts, een opvoedadviseur en een orthopedagoog. Mooi gevarieerd en veel expertise. Wij allen zien opvoeders, of het nou tijdens een consult is met de ouders, of tijdens een opvoedspreekuur. Of het nou tijdens een opvoedcursus is of dat een ouder belt voor een vraag. Op verschillende manieren hebben wij met opvoeders te maken. Wij vinden ons werk leuk! En helpen onze ouders graag. En wij hopen middels deze blogs om op een andere manier ook dichtbij onze opvoeders te staan.

We hebben er zin in!
De start van het bloggen bij GGD Hollands Noorden is begonnen! Wij hebben er veel zin in en hopen dat jullie onze blogs ook leuk zullen vinden. Want wij gaan het ook luchtig houden. Het opvoeden kan soms al zwaar genoeg zijn. Nogmaals als jullie vragen hebben, dan mogen jullie ons altijd mailen want vragen staat vrij! Ons mailadres is bloggers@ggdhn.nl!

Vanessa