U bevindt zich hier

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Jouw kind maakt in deze periode een enorme groei door.

Onze jeugdarts en verpleegkundige volgen deze ontwikkeling en controleren de gezondheid, o.a. met een oogtest. Daarnaast geven wij advies over opvoeding en bieden wij de DKTP-vaccinatie aan.

Wat wil je weten

Zindelijk worden

Kinderen zijn pas zover om zindelijk te worden als hun lichaam dat ook is, zo rond de 1,5-2 jaar kunnen ze controle leren krijgen over hun darm- en blaasspieren.

De meeste kinderen zijn op ongeveer hun vierde jaar zindelijk, op ongeveer hun 6e jaar ook 's nachts. Bekijk de folder over zindelijkheid

Consultatiebureau

De afspraken bij de jeugdgezondheidszorg vinden de eerste 4 jaar plaats op het consultatiebureau en soms thuis. Elk kind, elk gezin is anders. Bij elke afspraak zal de jeugdarts of jeugdverpleegkundige samen met je afstemmen wat er nodig is. 

Welke contactmomenten bieden wij? 

In totaal bieden wij standaard 14 contactmomenten aan. Dit kunnen er in overleg meer of minder zijn. Bekijk wat onze contactmomenten inhouden

 

Driftbuien

Peuters, ze zijn lief maar ook wel eens lastig. Je kunt je peuter helpen door vaak regels te herhalen, door duidelijk te zeggen wat wel en niet mag, door goed gedrag te belonen, door dichtbij te praten en niet van veraf iets te roepen. Meer weten? Bekijk de folder 

Speen en duimen

Het afleren van een speen of duimen is lang niet altijd makkelijk voor ouders en kinderen. Lees hier de folder Afwennen fopspeen en duimzuigen. Voor tips en tricks bekijk de folder een gezond melkgebit.

Naar de basisschool

Je kind gaat van peuter zijn naar kleuter worden, en gaat binnenkort naar de basisschool. Bekijk hoe je jouw kind voorbereid op de basisschool.

Grenzen stellen

Hoe stel je grenzen, waarom doe je dat en waarom is dat soms zo lastig?

De antwoorden kun je vinden in deze flyer.

Mocht je meer willen weten, ga dan gesprek met jouw jeugdverpleegkundige of meld je aan voor een van onze cursussen zoals "positief opvoeden" 

Vaccinaties

Staat je vraag er niet tussen?

Neem op werkdagen tussen 08.30-16.30 uur contact op via 088-01 00 550 of stel je vraag via onderstaand formulier.