U bevindt zich hier

Wat kunnen we voor jou betekenen?

In de leeftijd van 12 tot 18 jaar volgen wij de gezondheid en ontwikkeling van jouw kind. Dit doen we voornamelijk op de school van jouw kind door te meten en wegen (2de klas) en door middel van een online vragenlijst (2de en 4de). Daarnaast bieden wij rond 13 jaar de HPV-vaccinatie aan en rond 14 jaar de meningokokkenvaccinatie aan.

Wat wil je weten?

Wat houdt het gezondheidsonderzoek van de GGD precies in?

In het begin van het schooljaar ontvang je een brief met informatie over het gezondheidsonderzoek van de GGD. Het gezondheidsonderzoek zal voor de leerlingen uit klas 2 bestaan uit het invullen van de gezondheidscheck ‘Gezond leven? Check het even!’ en het wegen en meten van gewicht en lengte. Beide onderzoeken zullen op school plaats vinden. Het gezondheidsonderzoek voor de leerlingen uit klas 4 zal bestaan uit het invullen van de gezondheidscheck ‘Gezond Leven? Check het even!’.

Bekijk de video over wat er in de vragenlijst Gezondheidscheck aan bod komt.

Hoe gaan wij om met persoonlijke gegevens?

Na het invullen van de Gezondheidscheck ‘Gezond Leven? Check het even!’ zal  een samenvatting van de antwoorden als archiefstuk aan jouw Jeugdgezondheidszorgdossier worden gekoppeld. De antwoorden van deze samenvatting zijn alleen ter inzage voor de Jeugdverpleegkundige en Jeugdarts. Informatie uit de Gezondheidscheck wordt niet met anderen, zoals ouders en/of school gedeeld, zonder dat de jongere dit weet.
Wij verwerken de ingevulde gegevens uit de Gezondheidscheck anoniem tot schoolrapporten en gemeenterapporten. De resultaten zijn nooit herleidbaar naar personen. Bekijk meer over privacy en de gezondheidscheck


GGD Hollands Noorden houdt zich aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de Wet Geneeskundige Behandelings Overeenkomst (WGBO).

 

Hoe kun je jouw adviezen van de Gezondheidscheck bekijken?

Na het invullen van de gezondheidscheck heb je een advies op maat gekregen. Je kan deze adviezen tot 6 maanden na het invullen van de vragenlijst bekijken.

Via www.testjegezondheid.online kun je inloggen met je emailadres en je eigen ingevulde wachtwoord. Lukt dit niet? Kijk dan eens op www.jouwggd.nl Hier vind je alles over gezondheid voor jongeren.

Heb je vragen over het gezondheidsonderzoek?

Heb je nog vragen? Stuur een mail  met je naam, geboortedatum en school naar testjegezondheid@ggdhn.nl  De jeugdverpleegkundige van jouw school neemt dan contact met je op.

Heb je vragen over je lichaam, gevoel of gezondheid?

Op www.jouwggd.nl  vind je alles over gezondheid voor jongeren. Hier vind je informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel en alcohol en drugs, etc.  Ook kan je vragen stellen via chat of e-mail. 
GGD medewerkers zijn daar beschikbaar voor advies.

Waar vind je informatie over de HPV-vaccinatie?

Waar vind je informatie over Meningokokkenvaccinatie?

Staat je vraag er niet tussen?

Neem op werkdagen tussen 08.30-16.30 uur contact op via 088-01 00 550 of stel je vraag via onderstaand formulier.