U bevindt zich hier

Kansrijke Start Noordkop

 

Namens de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen, de Geboortezorg en GGD Hollands Noorden heten we je van harte welkom op de pagina Kansrijke Start de Noordkop.

Op deze pagina kun je informatie vinden over Kansrijke Start in de Kop van Noord-Holland.

Kansrijke Start

Ieder kind verdient de best mogelijke start van zijn of haar leven en een optimale kans op een goede toekomst. De eerste 1000 dagen zijn cruciaal voor een goede start. De gezondheid voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen (zowel fysiek als mentaal) op latere leeftijd. Circa 14% van de kinderen maakt geen goede start bij de geboorte en wordt te vroeg geboren of met een té laag geboortegewicht (BIG 2). Dit is van invloed op de ontwikkeling van het kind en hun (mentale)gezondheid op volwassen leeftijd.

Kansrijke Start (KS) is een landelijk actieprogramma en bestaat uit drie actielijnen:

  • Actielijn 1 Voor de zwangerschap
  • Actielijn 2 Tijdens de zwangerschap
  • Actielijn 3 Na de geboorte

Kansrijke Start benadrukt daarnaast het belang van samenwerking tussen het medische - en sociaal domein om daarmee recht te doen aan soms complexe achterliggende problematiek. Daarom is samenwerken en het bouwen en verankeren van lokale coalities essentieel voor een KS van kinderen en (aanstaande)ouders. Als gemeenten en zorgprofessionals samen optrekken, versterken zij elkaar. In een lokale coalitie werken bijvoorbeeld gemeenten, zorgverzekeraars en zorgaanbieders die rond de geboorte een rol spelen, zoals jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen, Jeugdzorg, welzijnswerk, volwassen-ggz huisartsen, verloskundigen, gynaecologen, kraamzorg- en wijkteammedewerkers samen.

Symposium Kansrijke Start: Kennis van elkaar! op donderdag 17 juni 2021

Tijdens deze (tweede) bijeenkomst gaan we in op het belang van samenwerken binnen de keten van de eerste 1000 dagen en wat je als zorgprofessional kan doen om daar een positieve bijdrage aan te leveren.

Tijdens dit symposium delen we Informatie over Kansrijke Start, gaan we elkaar (digitaal) ontmoeten en concrete stappen maken om tot goede samenwerkingen en afspraken te komen. Voor een kansrijke start voor ieder kind!

Voor wie?          Bedoeld voor alle professionals werkzaam binnen de periode Kansrijke Start

Wanneer?          Donderdag 17 juni 2021

Hoe laat?            14.00 – 17.00 uur

Inschrijven         Klik hier