U bevindt zich hier

Inloopspreekuur

Elk consultatiebureau heeft een inloopspreekuur. Tijdens dat inloopspreekuur kun je je kindje wegen, handig als je borstvoeding geeft en wilt weten of je kind goed groeit! Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen. Wil je weten wanneer het inloopspreekuur is op jouw consultatiebureau, kijk dan op onze contactpagina

Bezoeken aan het consultatiebureau

Na het intakehuisbezoek vinden de afspraken doorgaans plaats op een locatie van de Jeugdgezondheidszorg. De eerste 4 jaar zal dat op een consultatiebureau zijn. De eerste maanden kom je zeer regelmatig op het consultatiebureau, naar mate je kind ouder wordt zal dit steeds minder vaak worden. Het staat niet vast wanneer deze afspraken plaatsvinden. Bij elk bezoek wordt besproken hoe het gaat met jou en met je kind. In overleg met de jeugdarts en jeugdverpleegkundige bepalen jullie samen wanneer jullie de volgende afspraak hebben.

Hieronder een schema zoals dat in het verleden werd gebruikt. Sinds 2015 is dit losgelaten en bepalen ouders samen met jeugdarts en jeugdverpleegkundige wat er nodig is (zorg op maat). Hoewel we dit schema niet meer zo strak hanteren, geeft het op dit moment nog wel enig inzicht in wat je als ouder kan verwachten.

DIT SCHEMA VOLGT

Voor bepaalde onderzoeken en activiteiten geldt een aanbevolen leeftijd, net als voor het volgen van het Rijksvaccinatieprogramma Het schema hieronder geeft hier een globaal overzicht van. Elk kind en elk gezin is anders, dus in overleg met jou wordt dit schema op jouw kind aangepast. Op de website van het Rijksvaccinatieprogramma kun je meer informatie vinden over onder andere de soort vaccinaties en de ziektes waartegen we vaccineren.
 

Aanbevolen leeftijden         
Leeftijd van je kind Welke onderzoeken?
22 weken zwangerschap                            Maternale kinkhoestvaccinatie (22 wekenprik)
3-6 weken

Groei, lichamelijk onderzoek (o.a. huid, hart, heupen, ogen) en ontwikkeling

2 maanden Desgewenst een vaccinatie (DKTP-Hib-HepB)
3 maanden Groei, lichamelijk onderzoek (o.a. huid, hart, heupen, ogen) en ontwikkeling
Desgewenst vaccinaties (DKTP-Hib-HepB en Pneu)
5-6 maanden Groei, lichamelijk onderzoek (o.a. huid, hart, heupen, ogen) en ontwikkeling
Desgewenst vaccinati (DKTP-Hib-HepB en Pneu)
11-12 maanden Groei en ontwikkeling
Desgewenst vaccinatis (DKTP-Hib-HepB en Pneu)
13-15 maanden  Groei, oogonderzoek en ontwikkeling
Desgewenst vaccinaties (BMR en MenACWY)
2.3 jaar Groei, oogonderzoek, ontwikkeling en taaltest
3.9 jaar Groei, ogentest en ontwikkeling
Desgewenst een vaccinatie (DKTP-booster)