Vragen of meer informatie

Heb je vragen over de dienstverlening, vragen of zorgen over je kind of over een leerling, dan kun je tijdens kantooruren bellen met GGD HN (088-01 00 550). Wat je vraag ook is, wij staan voor je klaar en helpen je graag verder.

Dienstverlening JGZ ten tijde van corona

In verband met de situatie rondom corona en de (nog) stees veranderende maatregelen zijn sommige werkzaamheden van de Jeugdgezondheidszorg aangepast of tijdelijk stopgezet. De aangepaste dienstverlening van de Jeugdgezondheidszorg wordt op deze plek bijgehouden. Heb je vragen over de dienstverlening, vragen of zorgen over je kind of over een leerling, dan kun je tijdens kantooruren bellen met GGD HN (088-01 00 550). Wij staan voor je klaar en helpen je graag verder.

Heb je een afspraak bij ons, houd je dan aan de volgende maatregelen:

 

Flyer Afspraken JGZ en corona (september 2021)

 

Jeugdgezondheidszorg in aangepaste vorm:

22 wekenprik (maternale kinkhoestvaccinatie) spreekuur
Wist je dat baby’s de eerste maanden niet beschermd zijn tegen kinkhoest? En dat kinkhoest juist voor baby’s heel ernstig kan zijn? Met een vaccinatie tijdens je zwangerschap kun je je kind meteen vanaf de geboorte beschermen tegen kinkhoest. 
 
De 22 wekenprik haal je bij een JGZ-locatie bij jou in de buurt. Bel voor een afspraak met 088-01 00 550 (werkdagen 8.30-17.00 uur). Houd je Burgerservicenummer bij de hand.   

​De vaccinatie voor maternale kinkhoest voor vrouwen die zwanger zijn en woonachtig op Texel wordt door de Jeugdgezondheidszorg en de verloskundigenpraktijk samen geregeld. Vrouwen die in aanmerking komen voor deze vaccinatie, worden door de verloskundige actief benaderd. 

Uitvoering hielprik en gehoorscreening pasgeborenen  
De uitvoering van de hielprik en gehoorscreening gaat gewoon door. Je wordt vooraf gebeld door de JGZ-medewerker om een en ander telefonisch af te stemmen. 

Huisbezoeken  
Ook de huisbezoeken gaan gewoon door. Je wordt vooraf gebeld door de JGZ-medewerker om alvast het een en ander telefonisch te bespreken. 

Inloopspreekuren
Onze inloopspreekuren zijn voorlopig alleen op afspraak te bezoeken. Heb je vragen over het gewicht, slapen, huilen en/of andere zorgen over je kind? Neem dan contact op met een jeugdverpleegkundige van GGD Hollands Noorden via telefoonnummer 088-01 00 550. Dan bekijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.   

Consultatiebureau afspraak
We vinden het belangrijk dat de afspraak van je kind doorgaat. In verband met de situatie rondom corona ziet de afspraak er wel anders uit. We houden de afspraken graag zo kort mogelijk. Zo nodig bellen we je na de afspraak om uitgebreider met elkaar te spreken. Sommige afspraken kunnen via (beeld)bellen plaatsvinden, we bespreken met jou wat wenselijk is voor je volgende afspraak.

Basisonderwijs/voortgezet/speciaal (basis)onderwijs 
Ook al komen de JGZ-medewerkers mogelijk minder vaak op de scholen tijdens deze coronasituatie, ze blijven in contact met scholen en zijn beschikbaar voor vragen van ouders/leerlingen en scholen. Heb je vragen over je kind, of over een leerling, dan kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-01 00 550 (werkdagen ma t/m vr 08.30-16.30 uur). Wij staan voor je klaar en helpen je graag verder.  

Op het reguliere basisonderwijs worden kinderen geboren in 2009 die nog niet gezien zijn door de JGZ niet allemaal ‘ingehaald’. De betreffende scholen en ouders hebben hier begin van het schooljaar 2020-2021 bericht over gekregen en kunnen zo nodig zelf contact opnemen met de GGD. 
Voor schooljaar 2020-2021 worden kinderen geboren in 2010 en 2015 uitgenodigd voor een afspraak bij de JGZ.

Op het speciaal (basis)onderwijs wordt een programma 'op maat’ gemaakt om kinderen die nog niet gezien zijn door de JGZ waar nodig ‘in te halen’. De betreffende scholen en ouders hebben hier begin van het schooljaar 2020-2021 bericht over gekregen.

Jeugdigen en ouders op het voortgezet onderwijs zijn aan het eind van het schooljaar per brief geïnformeerd over het aanbod van de GGD. 
Voor schooljaar 2020-2021 wordt alleen bij de leerlingen van klas 2 de digitale vragenlijst ‘Gezond Leven? Check het even!’ afgenomen. Zo nodig kan er een vervolggesprek plaatsvinden en wordt het weeg- en meetonderzoek uitgevoerd.

Ouders en leerlingen van klas 4 worden per brief geïnformeerd over de aangepaste dienstverlening en de mogelijkheden van de JGZ.

(Telefonisch) opvoedspreekuur
Voor het reguliere spreekuur van de opvoedadviseurs gelden voorzorgsmaatregelen (waarbij de 1,5 meter en overige RIVM-maatregelen in acht worden genomen). Gesprekken kunnen ook telefonisch of via beeldbellen plaatsvinden. Je kunt met al je vragen (klein of groot) over opvoeden contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-01 00 550 (werkdagen ma t/m vr 08.30-16.30 uur). De opvoedadviseurs bellen je terug. 

Meer lezen en tips over opvoeden in het algemeen of in coronatijd, kijk dan ook bij de blogs van onze opvoedadviseurs bij het kopje ‘ouders en opvoeden’ of klik hier.  

Groepsvaccinaties MenA CWY, HPV, BMR/DTP 
Nieuwe vaccinatierondes vinden plaats in het voorjaar van 2021. Vanaf februari is het mogelijk om na ontvangst van een uitnodiging online een afspraak te maken voor DTP/BMR (9-jarigen), HPV (13-jarigen) en Men ACWY (14-jarigen).
Voor meer informatie zie Rijksvaccinatieprogramma

Cursussen en workshops  
Cursussen en workshops over zwangerschap en opvoeden worden nu online aangeboden. Kijk bij cursusaanbod voor meer informatie.