U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Bekijk nieuws over corona

 

Wijkgericht vaccineren in enkele gebieden 14-09-2021

GGD HN gaat in wijken waar de vaccinatiegraad achterblijft, vaccineren in wijk- of gezondheidscentra. Het betreft Alkmaar-Noord, Hoorn (Kersenboogerd), Den Helder (Nieuw Den Helder Oost) en Enkhuizen (gehele stad). Bewoners kunnen zich in de week van 20 tot en met 25 september dichtbij huis laten vaccineren. Dat bespaart ze een ritje met de bus of de auto naar een reguliere vaccinatieplek. Voor de vaccinatie hoeft géén afspraak te worden gemaakt. 

De tijdelijke vaccinatielocaties zijn gevestigd in:

  • MFC ’t Wijkhuis, Tesselstroomlaan 5, Den Helder
  • Gezondheidscentrum Kersenboogerd, Betje Wolffplein 170, Hoorn
  • Wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1, Enkhuizen
  • Wijkcentrum De Mare Nostrum, Arubastraat 2, Alkmaar

Een coronavaccin moet twee keer worden toegediend. Degene die een eerste prik in het wijk- of gezondheidscentrum krijgt, kan hier ook voor de tweede prik terecht. Informatie hierover wordt verstrekt bij de eerste prik.

Openingstijden:
Maandag 20 tot en met vrijdag 24 september van 14.30 tot 20.00 uur, zaterdag 25 september van 10.00 en 16.00 uur.

Niet alleen kan men in het wijk- of gezondheidscentrum terecht voor een prik, ook als men twijfelt over het wel of niet vaccineren, kan men langskomen. Er is een arts aanwezig om voorlichting te geven. Als iemand na de beantwoording niet gerust is gesteld, dan kan men gewoon weggaan. In Nederland beslist iedereen zélf over het wel of niet ophalen van de coronaprik. Vaccineren is niet verplicht. Dat mag iedereen zelf weten.

De andere GGD-vaccinatielocaties blijven de komende tijd gewoon open. Ook op deze locaties kan men zonder afspraak terecht. Het gaat om:

  • Alkmaar (evenemententerrein, Olympiaweg 26)             -  09.00-14.30 uur (vrijdag, zaterdag en zondag)
  • Middenmeer (bedrijventerrein Agriport 33)                     - 09.00-14.30 uur (maandag en dinsdag)
  • Den Helder (voormalige gemeentehuis, Drs. F. Bijlweg)  - 09.00-14.30 uur (wonesdag en donderdag)