U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Werken in het buitenland? Laat je vaccineren!21-01-2020

Ga je werken, stage lopen of vrijwilligerswerk doen in het buitenland? Een mooie kans om een ander land met de gewoonten en gebruiken te leren kennen. Je loopt echter wel meer gezondheidsrisico’s dan bij een gewone vakantie; je hebt meer contact met de plaatselijke bevolking, de kans dat je medische hulp ter plaatse nodig hebt wordt groter en je kunt in contact komen met ziekten die we in Nederland niet kennen. Extra maatregelen en vaccinaties zijn dan nodig. 

Welke vaccinaties dat zijn, is afhankelijk van het soort werk dat je gaat doen, hoe je gaat wonen en hoe lang je blijft. Hepatitis B, Rabiës, Meningitis en Japanse encefalitis zijn voorbeelden van vaccinaties die we met je bespreken. Ga ruim van tevoren naar de GGD voor een vaccinatie- en/of malaria-advies. 

En verder: 

  • zorg voor een goede verzekering; 
  • ga kort voor vertrek nog naar je tandarts voor een extra controle; 
  • overleg met je arts/ specialist als je onder behandeling bent; 
  • zorg voor voldoende medicatie; 
  • check het visumbeleid van het land waar je gaat werken; 
  • verdiep je in de lokale gebruiken en gewoonten, zoals kleding en gebruik alcoholische dranken. 

Maak een afspraak 
Naast deskundig advies en vaccinaties, kunnen reizigers bij GGD Hollands Noorden, in Alkmaar, Den Helder, Hoorn en Schagen terecht voor een recept tegen malaria en artikelen voor uw reisapotheek. 

Maak een afspraak bij GGD Hollands Noorden via www.ggdhn.nl/reizen of bel naar 088-0100530