U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Bekijk nieuws over corona

 

Vaccinatie zorgpersoneel start 15 januari04-01-2021

Het vaccineren van zeventienduizend zorgmedewerkers in Noord-Holland-Noord begint drie dagen eerder dan aanvankelijk gepland. Vanaf 15 januari kunnen inwoners die tot deze doelgroep behoren, zich na het maken van een afspraak laten vaccineren. GGD Hollands Noorden (GGD HN)  richt op dit moment een centrale vaccinatielocatie in op het Evenemententerrein aan de Olympiaweg in Alkmaar. Deze tijdelijke locatie is tijdig beschikbaar voor de vaccinatieoperatie. Ook beschikt GGD HN over voldoende gekwalificeerde vaccinatiemedewerkers.

Afgelopen weekend werd bekend dat het kabinet ook voorrang wil verlenen aan het vaccineren van medewerkers van acute zorgafdelingen in het ziekenhuis en ambulancepersoneel. Deze vaccinaties vinden, zoals het er nu naar uitziet, niet plaats in de centrale vaccinatielocatie van de GGD maar in een tiental ziekenhuizen in ons land. Welke dat zijn is op dit moment nog niet bekend. Huisartsen en doktersassistentes krijgen ook voorrang. Zij worden gevaccineerd met het Moderna-vaccin. Waar de medewerkers van huisartsenposten hun vaccin kunnen halen wordt later bekend gemaakt.