U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Bekijk nieuws over corona

 

Kleine partij DTP-vaccins mogelijk te koud23-09-2013

Uit controles is gebleken dat een kleine partij DTP-vaccins mogelijk te koud is geweest tijdens het transport. Daardoor kan de werkzaamheid van deze partij vaccins niet gegarandeerd worden. Het gaat om het DTP-vaccin dat in het voorjaar van 2013 is aangeboden aan 9-jarigen in/om Heiloo. Alle andere vaccins zijn op de correcte temperatuur bewaard.

De ouders van de kinderen die het betreft, hebben inmiddels een uitnodiging gekregen om de vaccinatie opnieuw te komen halen. We beseffen ons dat dat lastig is, maar willen toch het zekere voor het onzekere nemen. We kunnen ons ook voorstellen dat dit vragen oproept. In dit bericht vindt u daarom meer informatie.

Geen risico

De DTP-vaccinatie voor 9-jarigen is een herhalingsvaccinatie. Hij is bedoeld om de bestaande afweer te onderhouden. De termijn waarop deze herhalingsvaccinatie wordt gegeven, is veilig gekozen: de vaccins die kinderen krijgen op jongere leeftijd bieden nu nog voldoende bescherming. Kinderen lopen geen risico om in de tussentijd difterie, tetanus of polio te krijgen. 

Het geven van twee DTP-vaccinaties in relatief korte tijd is niet gevaarlijk. Ook zijn er geen medische risico’s als een kind een vaccin krijgt dat mogelijk te koud is geweest. Alleen de werkzaamheid van het vaccin is mogelijk minder.

Vragen

Heeft u verder nog vragen? Neem dan contact op via 088-0100555.