U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Bekijk nieuws over corona

 

Doppers voor klas 2C van PCC Bergen voor deelname aan de actie ‘30 dagen gezonder’!26-06-2020

In maart organiseerde GGD Hollands Noorden de actie ‘30 dagen gezonder’. Bij deze actie kiezen deelnemers hun eigen gezonde uitdaging, bijvoorbeeld elke dag water drinken, elke dag een wandeling in de natuur of een maand geen Netflix. Om voortgezet onderwijs- scholen in regio Noord-Holland-Noord met het vignet ‘Gezonde School’ extra te stimuleren om deel te nemen aan de actie, heeft de GGD een dopper win-actie uitgezet onder deze scholen. 
 
Van de deelnemende klassen die hun ervaring met de GGD deelden, heeft één klas doppers voor de hele klas gewonnen. Klas 2C van PCC Bergen is de gelukkige winnaar van de doppers! Deze klas had zich aangemeld met de uitdaging: woensdag en vrijdag geen telefoon, maar naar buiten. Een leerling: “Wij zaten in een grote kring spellen te doen. Het weer vonden we niet zo, dus hebben we gekozen voor binnenspellen. Eigenlijk was het heel gezellig! De groep hield zich er goed aan!” 
 

Drie scholen in de regio hebben met meerdere klassen aan de actie meegedaan, te weten: Atlas College locatie Copernicus in Hoorn, Petrus Canisius College Bergen en Clusius College Grootebroek. Dit leverde hele leuke inzendingen en ervaringen op! 

Vanwege de corona uitbraak is de actie op de scholen helaas voortijdig (halverwege maart) gestopt. Maar de deelnemende scholen hebben toch de kans gekregen om hun ervaring gedurende de eerste twee weken in te sturen naar de GGD. PCC Bergen heeft met zes klassen meegedaan. Op donderdag 25 juni heeft Esther Kleine Deters van GGD Hollands Noorden de doppers aan de leerlingen van klas 2C uitgedeeld.
 
Esther: “Ook al is de actie door corona op scholen helaas wat korter geworden, de eerste twee weken hebben de leerlingen van PCC Bergen ontzettend actief meegedaan. Fantastisch om de diverse uitdagingen binnen te krijgen van elke dag water drinken, een compliment geven tot een paar dagen in de week geen telefoon. En als de leerlingen dan ook nog zelf aangeven dat het eigenlijk heel gezellig was met elkaar (zonder die telefoon) is voor mij deze actie zeer geslaagd! Volgend jaar gaan we het zeker herhalen en dan gaan we voor de hele maand!”
 
‘30 dagen gezonder’ is een actie voor jong en oud. De organisatie is in handen van GGD Hollands Noorden, GGD Gooi en Vechtstreek en GGD Zaanstreek-Waterland, ondersteund door Groen Kapitaal van de Provincie Noord-Holland. Door deelname kun je (ongezond) gewoontegedrag doorbreken of experimenteren met gezonder gedrag. 
 
GGD Hollands Noorden heeft de gemeenten in de regio Noord-Holland-Noord ook uitgedaagd om mee te doen aan de actie. Diverse bestuurders van gemeenten deden mee, bijvoorbeeld met de uitdaging elke dag fruit eten.