U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Bekijk nieuws over corona

 

Deel het oudejaarsavondgevoel, niet het virus!30-12-2020

Nog even volhouden!!

Het is verleidelijk: tóch afspreken met vrienden of familie voor een oudejaarsfeestje. Maar oudejaarsavond met veel mensen bij elkaar is voor het coronavirus de perfecte kans om zich te verspreiden. Dat fijne samenzijn kan ernstige gevolgen hebben. Alle seinen staan al op rood; de druk op de ziekenhuizen en op de IC’s is enorm, er worden meer mensen met COVID-19 opgenomen dan ervan af gaan. Heel veel planbare operaties en behandelingen gaan niet door omdat er geen tijd of plek is. En door uitval of ziekte is ook het zorgpersoneel niet op volle sterkte. De rek is eruit. Met de winter nog voor de boeg is dat een angstig vooruitzicht. Een nieuwe besmettingsgolf kunnen we ons niet veroorloven. Dus houd je nog even aan de maatregelen, óók met oud en nieuw. Deel het oudejaarsavondgevoel, maar niet het virus!

Tips voor oud & nieuw

  • Vier oud en nieuw bij voorkeur met de mensen met wie je in huis woont.
  • Beperk je contacten. Ga ook niet iedereen langs om gelukkig nieuwjaar te wensen. 
  • Kies voor de woning met de meeste ruimte, ventileer goed.
  • Maak een extra grote tafel (of aparte tafels), zodat je ook écht 1,5 meter afstand kunt houden.
  • Ben je verkouden, voel je je niet lekker, of heb je andere (milde) klachten. Blijf thuis, zeg het bezoek af, en maak een afspraak om je te laten testen. Ook met kerst en oud-en-nieuw staat de GGD voor je klaar.
  • Vier oud en nieuw online samen door virtueel met elkaar bijvoorbeeld bingo of een Kahout!-quiz te spelen. Ook leuk: online Karaoke.
  • Organiseer een online meeting voor 1 januari en breng elkaar op die manier de beste wensen.
  • Proost met je buren buiten op 1,5 meter afstand op een veilig 2021.

Wij wensen je een fijne en veilige jaarwisseling en een voorspoedig 2021!

GGD Hollands Noorden

Tips om veilig de feestdagen te vieren in coronatijd (pdf)