U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Bekijk nieuws over corona

 

Data corona GGD-systemen03-02-2021

In het weekend van 23 en 24 januari zijn twee medewerkers van de landelijke telefoonlijn voor afspraken voor een coronatest aangehouden op verdenking van datadiefstal. Zij zouden tegen betaling persoonsgegevens uit de GGD-systemen hebben aangeboden. De GGD GHOR, de overkoepelende organisatie van de 25 GGD’en, heeft aangifte gedaan. De zaak is in behandeling genomen door de politie en het Openbaar Ministerie.

Het kan zijn dat u vragen heeft en meer wilt weten over de veiligheid van uw persoonlijke gegevens. Omdat het een landelijke aangelegenheid is, verwijzen we u naar het actuele overzicht met vragen en antwoorden van GGD GHOR. Of bel met het callcenter corona van GGD Hollands Noorden: 088-01 00 562.

Verwijderen van gegevens
U heeft het recht om een verzoek te doen tot verwijdering van uw gegevens als u bent getest of als er contact met u is geweest in het kader van bron- en contactonderzoek. Let wel, met het verwijderen van uw gegevens is het voor de GGD minder goed mogelijk om de verspreiding van het virus te monitoren of tegen te gaan. Wilt u dit toch, dan kunt u een mail versturen naar de GGD in uw regio. Inwoners uit de regio Noord-Holland-Noord kunnen zich melden via privacycorona@ggdhn.nl.

Om een beveiligde verbinding naar de privacycorona-mailbox tot stand te brengen, kunt u uw klacht indienen via de de ZIVVER-knop hieronder. Dan krijgt u de verdere instructies om uw klacht mailen. 

Attentie: houd uw spambox in te gaten op berichtgeving afkomstig van ZIVVER 

Verzoek tot verwijderen gegevens: