U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Bekijk nieuws over corona

 

Campage Senioren en Veiligheid, september 202031-08-2020

In september start vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, in samenwerking met vele andere partijen, de campagne Senioren en Veiligheid. Gedurende de maand september wordt aandacht besteed aan verschillende vormen van criminaliteit waar ouderen regelmatig slachtoffer van worden, met als doel senioren bewust te maken en handelingsperspectief te bieden in wat ze zelf kunnen doen om slachtofferschap te voorkomen. Hierbij wordt o.a. samengewerkt met ouderenbonden, politie, het CCV, Fraudehelpdesk, Slachtofferhulp Nederland, banken en telecomsector. Ook worden hierin zoveel mogelijk gemeenten betrokken.

De basis van deze campagne – geen betaalde inzet via tv - is dat op vier verschillende fenomenen (babbeltrucs, meekijken bij pinnen, hulpvraagfraude via WhatsApp en phishing) voorlichtingsfilmpjes op hetzelfde moment worden gedeeld door alle partijen via hun social media. Elke week staat één van deze fenomenen centraal en wordt een filmpje gedeeld. Hiervoor is acteur Kees Hulst, bekend van het Dagboek van Hendrik Groen, gevraagd als hoofdrolspeler en ambassadeur van de campagne. Daarnaast vindt elke dinsdag om 10.30 uur op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl een webinar plaats, gepresenteerd door Catherine Keyl. Een panel van inhoudelijk experts spreekt over het thema van die week.