U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Bekijk nieuws over corona

 

Beleving coronacrisis in regio Noord-Holland-Noord: minder zorgen onder inwoners over effect corona (10 tot 24 juni 2020)10-07-2020

Inwoners van Noord-Holland-Noord maken zich iets minder zorgen om het coronavirus dan in april van dit jaar. Dat blijkt uit het belevingsonderzoek dat door GGD Hollands Noorden van 10 tot 24 juni is uitgevoerd. Aan het onderzoek deden bijna drieduizend inwoners van zestien jaar en ouder mee. Een vergelijkbare peiling onder de inwoners vond in april plaats. De zorgen om de gevolgen van COVID-19 zijn over de gehele linie afgenomen. Zo maakt 54 procent van de inwoners zich nog zorgen om de omvang van de coronacrisis. In april was dit percentage nog 81. Ook is men veel optimistischer over de gezondheid van familie of vrienden. Was die zorg in april nog voor 75 procent van de deelnemers reëel, in juni blijkt dit percentage te zijn gehalveerd.
Opvallend is ook de ongerustheid over eigen gezondheid. In april maakte 40 procent zich daar zorgen over, nu is dat nog maar 18 procent. Het opvolgen van de maatregelen lukt moeilijker; de helft van de deelnemers zegt zich zolang het nodig is strikt te houden aan de maatregelen, 40 procent zegt dat het steeds minder goed lukt en 6 procent meldt dat ze de maatregelen niet meer naleven. Uit het onderzoek blijkt ook dat het vertrouwen in de overheid is gedaald. In april sprak 87 procent zich nog positief uit over de wijze waarop de overheid omging met de corona-uitbraak. Dit percentage is gezakt naar 64 procent.

Resultaten van het onderzoek nalezen, factsheet Beleving coronacrisis in de regio NHN van 10 tot 24 juni 2020