U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

30dagengezonder: socialer?28-02-2019

1 op de 3 volwassenen (29%) in Noord-Holland-Noord doet aan vrijwilligerswerk. Het doen van vrijwilligerswerk heeft een positief effect op de feitelijke en ervaren gezondheid. Het bevordert het gevoel van eigenwaarde, vergroot de regie over het eigen leven en het sociale netwerk en verlaagt gevoelens van stress en eenzaamheid.

Wil jij je ook inzetten voor een ander? Doe dan mee met 30 dagen gezonder en doe in maart elke dag iets voor een ander! Ga naar www.30dagengezonder.nl om je in te schrijven.

De belangrijkste organisaties waar vrijwilligers in Noord-Holland-Noord zich voor inzetten zijn sport, hobby of culturele organisaties (47,7%) en school, jeugd- en buurthuis of scouting (25,7%), gevolgd door kerk of levensbeschouwing (13,1%), verzorging of verpleging (6,0%) en vakbondswerk, bedrijfsorganisatie, politieke partij of actiegroep (5,5%). 28,6% van alle volwassenen geeft aan bij een andere organisatie vrijwilligerswerk te doen, zoals collecteren voor verschillende organisaties, begeleiden van ouderen en verstandelijk gehandicapten, het rijden op de buurtbus en bestuursfuncties.