U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Zo'n duizend vaccinaties in wijkcentra28-09-2021

De eerste ronde ‘vaccineren in de wijk’ is achter de rug. Afgelopen week (20 t/m 25 september) kwamen zo’n duizend mensen naar één van de priklocaties in Enkhuizen, Den Helder, Alkmaar of Hoorn.

Het is lastig om te spreken van een succes. Weliswaar is elke prik er eentje, maar gelet op de relatief lage vaccinatiegraad in de betreffende wijken was een hogere opkomst mooi geweest. Toch is GGD HN niet ontevreden.

Verreweg de meeste prikken zijn gezet in Enkhuizen en Hoorn. Daar kwamen de afgelopen week respectievelijk 377 en 362 mensen naar de opengestelde gezondheidscentra. Alkmaar (140 vaccinaties) en Den Helder (129 vaccinaties) bleven ten opzichte van de Westfriese locaties wat achter. 

(foto: NHD)

Over drie weken zijn de wijk/gezondheidscentra opnieuw geopend voor de mensen die zich daar hebben laten vaccineren. Zij ontvangen dan de tweede prik.

De GGD onderzoekt op dit moment of er vergelijkbare acties moeten worden gehouden in andere wijken die achterblijven ten opzichte van de gemiddelde vaccinatiegraad.