U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Vroegtijdige aandacht onderzoek bestrijdingsmiddelen07-03-2019

In Nederland wonen ongeveer 90.000 mensen binnen 50 meter van een bloembollen- of fruitperceel. Het is onduidelijk in welke mate omwonenden worden blootgesteld aan bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt op die percelen en of er meer gezondheidsklachten zijn dichtbij percelen. Daarom coördineert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  onderzoek naar bestrijdingsmiddelen en omwonenden.

Het OBO-onderzoek is in de fase van afronding. Het televisieprogramma Zembla heeft een conceptversie van het onderzoeksrapport in handen gekregen en is daarmee naar buiten getreden. Het RIVM zal binnen enkele weken het definitieve onderzoeksrapport, met een extra toelichting, naar de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit sturen. Zodra de ministeries het rapport vervolgens naar de Tweede Kamer sturen, wordt het openbaar.

Bekijk meer informatie over de media aandacht naar het OBO-onderzoek

Bekijk meer informatie over onderzoek naar bestrijdingsmiddelen