U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Vaccinatielocatie zorgmedewerkers komt in Alkmaar28-12-2020

Op het Evenemententerrein aan de Olympiaweg in Alkmaar verrijst binnenkort een tijdelijke vaccinatielocatie. Deze wordt gebruikt om de zorgmedewerkers uit het werkgebied van GGD Hollands Noorden te vaccineren tegen COVID-19. Er komen acht  vaccinatielijnen. Elke lijn kan per uur 20 tot 25 vaccinaties verzorgen. Dat heeft te maken met de eigenschappen van het vaccin en natuurlijk de anderhalvemeterregel.

Een centrale vaccinatieplek voor zorgmedewerkers moet aan diverse eisen voldoen. Zo moet er ruimte zijn voor een grote tent en voldoende parkeergelegenheid voor zowel zorgmedewerkers die zich laten vaccineren als het personeel van de vaccinatielocatie. Ook moeten voorzieningen zoals stroom, water en riolering aanwezig zijn. Het streven is dat de tijdelijke accommodatie in de week van 4 tot 8 januari wordt opgeleverd, zodat de GGD nog voldoende tijd heeft de ruimte in te richten.

Eén van de pluspunten van het Evenemententerrein is dat het gelegen is naast de N9. Dat maakt de vaccinatielocatie goed bereikbaar. Het terrein is ook vlakbij een bushalte. Daardoor is de bereikbaarheid voor zowel zorgmedewerkers als personeel gewaarborgd. Op dit moment is nog niet bekend waar de GGD de grootschalige vaccinaties voor inwoners van 18 tot 60 jaar gaat realiseren.