U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Teststraten Bovenkarspel en Opmeer dicht08-06-2021

Het aantal mensen in Noord-Holland-Noord dat zich laat testen gaat fors omlaag, daarom heeft GGD HN besloten de testlocaties in Bovenkarspel en Opmeer vanaf donderdag 10 juni te sluiten. Deze locaties worden verreweg het minste bezocht. Inwoners die normaal gesproken in deze teststraten terecht konden, worden vanaf donderdag verwezen naar de testlocaties in Zwaag en Heerhugowaard-Noord.

De teststraten in beide plaatsen worden (nog) niet ontmanteld. GGD HN houdt de ingerichte accommodaties in stand, zodat bij een eventuele opleving van het virus snel de benodigde testcapaciteit kan worden gerealiseerd.

Eind maart bezochten per week nog bijna 21.000 inwoners uit Noord-Holland-Noord een teststraat van de GGD in deze regio. De afgelopen weken schommelt dit aantal rond 5.500. Gelet op de positieve ontwikkeling van het aantal besmettingen, is de verwachting dat het aantal coronatesten niet snel explosief zal toenemen.