U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Subsidieregeling Watertappunten; inschrijven tussen 9 september en 14 oktober26-08-2019

Tussen 9 september en 14 oktober kunnen alle basisscholen zich inschrijven voor de Subsidieregeling Watertappunten. Basisscholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf en het onderhoud van een watertappunt op het schoolplein. 

Subsidie is niet dekkend 
De subsidieregeling is een initiatief van het ministerie van VWS in het kader van het Nationaal Preventieakkoord. JOGG en Gezonde School voeren de regeling gezamenlijk uit. Scholen kunnen 75% van de kosten vergoed krijgen met een maximum bedrag van € 2000 per schoollocatie.  De school betaalt dus 25% van de kosten zelf. Uiteraard kunnen scholen gemeenten, buurtverenigingen of serviceclubs vragen om ook een deel te financieren. 

Scholen maken via Mijngezondeschool.nl kenbaar dat zij belangstelling hebben voor de regeling. Uiterlijk 1 november horen zij of zij wel of geen gebruik kunnen maken van de regeling. Bij overinschrijving gelden toekenningscriteria. Meespeelt of een school een Gezonde School is, in een JOGG-gemeente staat en een openbaar schoolplein heeft. Scholen zijn vrij om een watertappunt uit te zoeken en dit voor 1 april 2020 te laten installeren en in gebruik te nemen. 

Communicatie 
Op 2 september verschijnt de nieuwbrief Gezonde School waarin de regeling wordt aangekondigd. Dan is ook de pagina www.gezondeschool.nl/watertappunt geactualiseerd. Over de regeling is een uitleganimatie gemaakt. Scholen kunnen verder een watertaptoolkit raadplegen met daarin praktische tips en informatie bij het maken van keuzes. 

Doelgroep 
In eerste instantie is de regeling alleen bedoeld voor het basisonderwijs. Dit is een wens vanuit de subsidieverstrekker. Gezonde School pleit wel voor een verbreding van de regeling naar ook voortgezet onderwijs en mbo. Dit punt zal na afloop van het eerste subsidiejaar worden besproken. Scholen met vragen over de regeling kunnen mailen naar info@gezondeschool.nl