U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Stoptober: stoppen met roken in oktober26-09-2019

De zesde editie van Stoptober komt eraan: 28 dagen stoppen met roken. Wie het lukt om 28 dagen niet te roken, heeft een vijfmaal grotere kans om definitief te stoppen. GGD HN roept rokers in Noord-Holland Noord op om ook mee te doen.
1 op de 5 volwassenen (19 t/m 65 jaar) in regio Noord-Holland-Noord rookt gemiddeld 10 sigaretten per dag. 1 op de 33 volwassenen rookt 20 of meer sigaretten per dag, zij worden beschouwd als zware rokers. Roken heeft negatieve effecten op de gezondheid, daarnaast werkt roken verslavend. 

 

61% wil graag stoppen met roken

GGD HN heeft een vragenlijst uitgezet onder haar gezondheidspanel, een groep inwoners uit de regio Noord-Holland-Noord, over hun houding ten opzichte van roken. 61% van de panelleden heeft aangegeven graag te willen stoppen met roken. Sommigen zijn daar al mee bezig, anderen weten nog niet hoe of stellen het uit. Stoppen met roken heeft zowel op korte als lange termijn positieve effecten op de gezondheid van ex-rokers, zo wordt de conditie snel beter. Daarnaast is het risico op hart- en vaatziekten van een ex-roker, vijftien jaar na het stoppen met roken, vergelijkbaar met dat van iemand die nooit gerookt heeft. De resultaten van het panelonderzoek zijn hier terug te vinden.

Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl. Deelnemers aan Stoptober worden gesteund en aangemoedigd om het vol te houden via de gratis Stoptober-app die elke dag tips en adviezen geeft. Daarnaast kunnen deelnemers via social media ervaringen uitwisselen of een gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober.