U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Startbijeenkomst lokale coalities Kansrijke Start - Utrecht 11 april 201918-04-2019

VoorZorgverpleegkundigen GGD HN in gesprek met minister Hugo de Jonge

De eerste 1.000 dagen van een kind zijn cruciaal voor een optimale kans op een goede en gezonde toekomst. Nog teveel kinderen hebben geen goede start. Het goed kunnen bereiken en beter begeleiden van kwetsbare gezinnen is daarom een belangrijke ambitie uit het actieprogramma Kansrijke Start. Lokale coalities waarin partijen uit het medische én het sociale domein met elkaar samenwerken vormen daarbij een belangrijke basis.

Tijdens de startbijeenkomst lichtte minister Hugo de Jonge het actieprogramma Kansrijke Start en het belang van lokale coalities toe. En wat het stimuleringsprogramma lokale coalities Kansrijke Start voor gemeenten kan betekenen. Om dit vanuit de praktijk toe te lichten waren VoorZorgverpleegkundigen Annemarie Happee en Danielle Groot (van GGD Hollands Noorden) en VoorZorg-moeder Jet uitgenodigd. Samen vertelden zij de over de dagelijkse praktijk en kon Jet vertellen wat VoorZorg voor haar en andere (aanstaande) moeders doet. En dat deden ze super!

V.l.n.r.: Annemarie Happee, gespreksleider Pharos, minister Hugo de Jonge en moeder Jet