U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Start Supranet Community in Hoorn16-04-2019

Op 3 april heeft wethouder Marjon van der Ven namens de gemeente Hoorn een Intentieverklaring getekend om zich in te gaan zetten voor suïcidepreventie/113Zelfmoordpreventie. Regio Noord-Holland-Noord wordt de 8e regio van het landelijk dekkende netwerk voor Supranet Community. GGD Hollands Noorden en GGZ NHN gaan met Hoorn als focusgemeente starten met deze aanpak, die is ontwikkeld en onderzocht door de European Alliance Against Depression (EAAD) en inmiddels in meer dan 15 landen wordt toegepast.

Steeds meer organisaties en sectoren vinden dat suïcidepreventie niet alleen de verantwoordelijkheid is van de zorgsector. Familie en naasten, GGD’en, wijk-of buurtteams, huisartsen, scholen, politie, (sport)verenigingen, GGZ-instellingen, maar ook vervoers- en sociaaleconomische sector werken binnen de Supranet Community intensief samen.

Op 15 mei vindt in Hoorn de startbijeenkomst o.l.v. De Argumentenfabriek plaats. Tijdens deze dag zullen diverse professionals een werkplan voor de komende tijd uitwerken.

Heeft u belangstelling? Neem contact op met Anna de Haan, GGD HN anhaan@ggdhn.nl of 06-83 88 9658.

Meer informatie over Supranet Community https://www.113.nl/professionals-en-organisaties/suicidepreventie-actienetwerk.       

 

 

      
    
Anna de Haan (GGD HN) (links) en Marjon van der Ven (gemeente Hoorn) (rechts)