U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Paarse Vrijdag Krant terug in 201731-10-2017

Paarse vrijdag, de dag waarop u en uw leerlingen worden opgeroepen om paars te dragen om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit, vindt dit jaar plaats op vrijdag 8 december. Ondanks dat onze samenleving seksuele diversiteit steeds meer lijkt te accepteren, blijkt uit onderzoek onder scholieren door Rutgers WPF dat een dag als Paarse vrijdag nog altijd nodig is. Door mee te doen aan Paarse vrijdag draagt de school de boodschap uit dat seksuele diversiteit bestaat en dat de leerling en docent zich veilig kan voelen op zijn of haar school.

De Paarse Vrijdag Krant breekt gesprekken open 
 Om Paarse vrijdag extra onder de aandacht te brengen is de Paarse Vrijdag Krant (PVK) ontwikkeld. De PVK biedt interessante en leerzame artikelen met een aantrekkelijke uitstraling voor middelbare scholieren van alle leeftijden en niveaus. Deze krant kan tijdens, maar ook na Paarse vrijdag worden ingezet als educatief middel om met uw leerlingen in gesprek te gaan over seksualiteit. Door de verscheidenheid ervan kunnen de artikelen zowel tijdens de les burgerschap als tijdens wiskunde behandeld worden. 

Centraal dit jaar: sport! 
 In deze zevende editie van de PVK staat sport als onderwerp centraal. Seksuele diversiteit is een onderwerp dat binnen de sport vaak nog een taboe is. Met de PVK gaan wij op zoek naar dit taboe en zullen wij in gesprek gaan met verscheidene bekende (ex-)sporters met nationale bekendheid. De Paarse Vrijdag Krant zal dit jaar dus nog meer taboes proberen te breken!

Bestel de krant 
 Uiteraard verschilt de aanpak en het doel van de Paarse Vrijdag Krant per school. In samenspraak met u kunnen wij altijd het meest passende pakket voor u samenstellen. Wanneer u hier vragen over heeft, horen wij dit graag. Om de kosten van de PVK te dekken, vragen wij de school om de drukkosten van € 0,18 per krant, te vergoeden. Voor bijvoorbeeld een bestelling van vijfhonderd exemplaren zou het totale bedrag inclusief verzendkosten neerkomen op € 115,00.

Premiumartikelen in de docentenhandleiding 
 Bovendien bieden wij een docentenhandleiding aan. Deze kan worden gebruikt om u en uw collega's handvatten te geven bij het gebruik van PVK tijdens de les. In deze handleiding verwerken wij didactische suggesties en opdrachten die aansluiten op de artikelen en het niveau waarop deze zijn geschreven. Op deze manier blijft de PVK ook na Paarse vrijdag bruikbaar binnen de school. Daarnaast vindt u in de docentenhandleiding dit jaar enkele premium artikelen, die de onderwerpen in de PVK nog eens extra belichten. Voor slechts € 50,00 extra sturen wij u in de week voor Paarse vrijdag een pdf-bestand met hierin de docentenhandleiding.


Meer informatie en bestellen

Voor meer informatie en/of bestellen bas@paarsevrijdagkrant.nl/www.paarsevrijdagkrant.nl